2017-11-18 17:12:14
Tesla Roadster II
Tesla Roadster II
Zdroj: Tesla

Nový elektrický superšport Tesla Roadster II: 2020, 200 kWh, 2 s... a 400 km/h

Tesla Roadster je nečakané dieťa prezentácie prvého nákladného automobilu značky Tesla.

Roadster sa zjavil relatívne nečakane, aj keď sa o druhej generácii športového auta značky Tesla hovorilo už dlhšie. Zaujme nielen lákavým dizajnom ale aj parametrami.

Tak predovšetkým dizajn: ten komu pripomína Porsche Mission E, nech si dá opraviť oči a ak vám pripomína hocičo iné (okrem Tesly) ste vlastne úplne vedľa. Každopádne je vďaka zmiešaniu množstva zaujímavých dizajnových prvkov s DNA značky Tesla zaujímavým konceptom s uhladenou prednou časťou, no agresívnou časťou zadnou. Viditeľné prítlačné krídlo je ničím v porovnaní so zadným difúzorom. Aerodynamika je pre športové auto dôležitá, Teslu nevynímajúc. Výhodou preň je, že nemusí mať toľko nasávacích otvorov ako by muselo mať auto s konvenčným motorom s obdobným výkonom.

Roadster vyznáva koncepciu 2+2. Má teda aj zadné sedadlá, i keď veľmi malé a vhodné skôr pre beznohých alebo pre nákupné tašky.

Zdroj: Tesla

Automobil má disponovať batériami s kapacitou 200 kWh, ktoré mu umožnia dojazd až 620 míľ, teda necelých 1000 kilometrov, a to pri pokojnej jazde po diaľnici (USA). Maximálna rýchlosť by mala prekročiť hranicu 400 km/h. Zrýchlenie z 0 na 96 km/h zvládne Tesla Roadster II za 1,9 sekundy, šprint na 100 km/h tak môžeme zaokrúhliť na 2,0 sekundy. Rovnako očarujúci je aj údaj o zrýchlení na 250 km/h – za 4,2 sekundy. To zatlačí mozog na zadnú stenu lebky naozaj každému.

Cena bude štartovať na úrovni 200 000 dolárov, depozit je 50 000. Ak by ste chceli mať jeden z prvých vyrobených kúskov, bude to za 250 000. I keď je to viac ako prvá generácia, stále menej ako ktorýkoľvek podobne výkonný super, ba až hyperšport. 

Zdroj: Tesla

jh

Komentáre k článku


Stream naživo