2017-01-14 04:55:00
Rolls Royce 2016 Black
Rolls Royce 2016 Black Badge
Zdroj: Rolls Royce

Rolls Royce Black Badge a Inspired by Fashion - dve špecialne edície vo Viedni

Rolls Royce pripravil pre autosalón vo Viedni dve špeciálne edície svojich modelov.

Britský výrobca super luxusných automobilov značky Rolls Royce z Goodwoodu si pripravil pre viedenský autosalón dvojicu špeciálnych edícii svojich modelov.

Rolls Royce patrí medzi značky, ktoré si uvedomujú rastúci význam autosalónu vo Viedni pre strednú a východnú Európu, preto do rakúskeho hlavného mesta priviezli dve špeciále edície modelov Wraith a Ghost. Práve stredná a východná Európa sú pre Rolls Royce trhom, na ktorom vidí veľký potenciál rastu predajov. Svedčí o tom ako samotná účasť na autosalóne vo Viedni, tak aj prvé dílerstvo značky v Prahe, ktoré pokrýva záujmy automobilky ako v Česku, Rakúsku, tak i na Slovensku a v ďalších krajinách.

Špeciálne bespoke edície sú po novom v ponuke značky na stálo a prinášajú nové zážitky ako v oblasti vzhľadu, tak techniky. Rolls Royce prostredníctvom edície Black Badge poukazuje na temnejšiu stránku charakteru svojich modelov.

Peter Schoppmann, regionálny riaditeľ značky Rolls Royce pre Nemecko povedal: „Black Badge znamená prístup k životu, aspekt značky Rolls Royce, ktorý cieli na tých ľudí poháňaných neutíchajúcou vášňou. Pracujú naplno, žijú naplno. Viedeň so svojim „touch of the noir“ vytvára ideálne prostredie na prezentáciu tejto fascinujúcej Bespoke edície vozidiel.

Zdroj: Ján Hargaš

Špeciálna edícia modelov Black Badge je teda cielená na potenciálnych zákazníkov, ktorí sú mladší duchom, sú neustále v pohybe, pracujú skutočne tvrdo a za svoje peniaze si chcú dopriať maximálny luxus, no tiež neobvyklý športový zážitok a práve temnejšia stránka legendárnej značky im je bližšia.

Ghost Black Badge

Ghost je štvordverová mimoriadne dynamická limuzína pre tých bohatstvo vytvárajúcich podnikateľov, ktorí si chcú užívať šoférovanie, no tiež mať občas vlastného šoféra. Pre verziu Black Badge si inžinieri značky Rolls pripravili výrazné navýšenie výkonu o 30 kW a krútiaceho momentu o 60 Nm. Vďaka úpravám má motor V12 modelu Ghost k dispozícii úctyhodných 450 kW (612 k) a 840 Nm. Black Badge má modifikovaný podvozok pre možnosť výraznejšieho športového vyžitia, pri zachovávaní slávneho pohodlia na palube vďaka „Magic Carpet Ride“ teda jazdy akoby na plávajúcom koberci.

Wraith Black Badge

Model Wraith je ultimatívne Gran Turismo pre skutočných znalcov – ozajstné šoférske auto, ktoré si vyžaduje majiteľa za volantom. Je to zároveň najvýkonnejší Rolls Royce všetkých čias. Jeho V12 motor dosahuje maximálny výkon 632 koní, no inžinieri si aj pre toto masívne kupé (fastback) pripravili vo verzii Black Badge zvýšenie potenciálu. Vrcholného výkonu sa nedotkli, pridali však 50 Nm krútiaceho momentu v nižších otáčkach pre ešte intenzívnejší záťah a dychberúcu akceleráciu. Automobil získal vynovenú 8-stupňovú automatickú prevodovku vyznačujúcu sa absolútne neciteľným radením a upravenú charakteristiku podvozku i nový hnací hriadel pre možnosť športovejšieho vyžitia a využitia ohromnej sily motora pri zachovaní vysokého komfortu jazdenia.

Dawn Inspired by Fashion

Druhá špeciálna edícia je Bespoke kabriolet Dawn Inspired by Fashion. Rolls Royce a svet „Haute Couture“ boli dlho prepojené spoločnou filozofiou – získať tie najkvalitnejšie materiály a pretvoriť ich do znamenitých a najviac žiaducich luxusných produktov tvoriacich esenciu životného štýlu svojich klientov.

Zdroj: Ján Hargaš

Pre sezónu jar/leto 2017 si šéfdizajnér značky Rolls Royce Giles Taylor a jeho tím vybrali neutrálne plátno, na ktoré naniesli tri energické farby, ktoré nastavia štýl pre tohoročnú kolekciu jar/leto – sú to Mugello Red, Cobalto Blue a Mandarin. Prvky v týchto výrazných farbách sa prenesú i do interiéru vozidla, aby tak ladili s oblečením svojich majiteľov.

Obe edície modelov Rolls Royce sa predstavili v Ženeve, no nájdete ich aj na autosalóne vo Viedni. V galérii pod článkom môžete vidieť ako edíciu Black Badge, edíciu Inspired by Fashion, tak aj ďalšie Bespoke(zákazkové) edície modelov Rolls Royce, ktoré značka predstavila počas minulého roka. 

Zdroj: Ján Hargaš

jh
ZDROJ: Rolls Royce

Komentáre k článku


Stream naživo