2016-08-26 13:15:00
Cadillac Escala 2016
Cadillac Escala 2016
Zdroj: Cadillac

Cadillac Escala ukazuje ako budú vyzerať modely značky v budúcnosti

Koncept zvaný Cadillac Escala dokumentuje budúce smerovanie značky Cadillac a to nielen z hľadiska dizajnu.

Avšak práve dizajn je tak ako to pri konceptoch býva, tým najdôležitejším na vozidle. Model sa vyznačuje výrazne modernizovaným prístupom k prednej maske. Masívny gril a úzke LED svetlomety s výraznými hranami sú znakom luxusnej „ameriky“ v budúcnosti. Tie dopĺňajú známe tvary v zadnej časti vozidla.

Pútavý je aj interiér automobilu odetý do bledých odtieňov. Minimalizmus je citeľný vo všetkých detailoch automobilu. Kabínu presvetľuje veľké strešné okno.

Automobil stojí na platforme modelu CT6. Je však o niečo dlhší a má tiež väčší rázvor. Na palube možno nájsť množstvo nových technológí vrátane OLED displejov rozmiestnených po celej kabíne. Escala je výrobcom označovaná ako štvordverové kupé, zadná časť vyznáva praktickejší charakter v štýle modelu liftback.

Podkapotou vozidla sa nachádza pripravovaný motor V8 s dvojitým prepĺňaním a objemom 4,2 litra. Motor dosahuje maximálny výkon viac než 500 koní. Motor sa pravdepodobne najskôr dostane do športovo ladenej verzie modelu CT6, nasledovať budú ďalšie modely.

Ak ide o názvoslovie Escala má len kúštik od gigantického modelu Escalade. I keď sú si vozidlá rozmerovo veľmi vzdialené, výber mena nemožno brať na ľahkú váhu. Automobilka by od automobilu v štýle Escaly chcela, aby ju charakterizovala tak ako v súčasnosti veľký Escalade. Doslova má Escala predznamenať budúcnosť, v ktorej sa Cadillac vráti späť tam kam patrí – na vrchol prémiových značiek.

Zdroj: Cadillac
Zdroj: Cadillac
Zdroj: Cadillac

  

jh

Komentáre k článku


Stream naživo