2016-08-19 08:20:00
Vision Mercedes-Maybach 6 Coupe
Vision Mercedes-Maybach 6 Coupe
Zdroj: Mercedes

Vision Mercedes-Maybach 6 – je elektrické retro-moderné kupé s výkonom 750 koní

Mimoriadne pútavý koncept Mercedes-Maybach 6 je výhradne elektrického charakteru.

Krivky automobilu navodzujú myšlienky o časoch dávno minulých, o časoch karosárov, automobilov ako superluxusných strojov s obrovskými motormi a výkonmi o akých sa bežným ľuďom jazdiacich na drožkách ani nesnívalo.

To všetko je ale len um dizajnu, pretože Podkapotou tohto stroja sú batérie, tak ako pozdĺž celej konštrukcie. Automobil má štvoricu elektrických motorov s maximálnym výkonom 750 koní, pričom každé koleso má vlastný motor a tak poskytujú teoreticky dokonalý pohon všetkých štyroch kolies.

Automobil má batérie s kapacitou 80 kWh, ktoré majú vozidlu zabezpečiť dojazd do 500 kilometrov. Veľkou devízou vozidla má byť pripravenosť systému batérii na extrémne rýchle nabíjanie prostredníctvom 350 kWh nabíjačky. Tá zabezpečí, že auto získa dojazd cca 100 km v priebehu piatich minút nabíjania. Samozrejme, vozidlo je pripravené aj na menej výkonné spôsoby nabíjania. Napríklad cez klasickú „zástrčku“ alebo bezkontaktne cez wireless nabíjanie.

Vďaka štvorici silných elektromotorov dokáže automobil zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4 sekundy, pričom dosahuje maximálnu rýchlosť 250 km/h. K niekoľkým novým renderom pribudlo aj zaujímavé video, ktoré nájdete pod článkom.

Automobil sa snaží zaujať aj interiérom, ktorý má prostredníctvom predĺženého zobrazovacieho panela na úrovni očí vytvoriť pocit 360° pohľadu. Kupé využíva moderné materiály, no pre pocit luxusu návrhári nezabudli na drevený finiš v podobe podlahy a kde-tu sa objaví i koža. 

Ako sme sa obávali, namiesto veľkého dvanásťvalca pasujúceho k takej dlhej kapote a celkovému štýlu auta je Mercedes-Maybach 6 elektrickým konceptom. Ešteže majú šejkovia stále k dispozícii dlhé kapoty a dvanásťvalce od Rolls-Royce... 

jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo