2016-02-18 16:40:00
Alpine Vision 2016
Alpine Vision 2016

Alpine Vision je malá svižná mrška s motorom v strede. Do predaja už o rok

Renault sa po dlhom vnútornom boji rozhodol a s definitívnou platnosťou oživil značku Alpine.

Tu je prvý výtvor športovo-štýlovej vetvy, ktorá naposledy vyrobila automobil v roku 1995. Nová Alpine chce nadviazať na najlepšie časy tejto značky, chce pretekať, chce si získať srdcia zákazníkov. Má šancu?

Podľa nás šancu má. Koncept Alpine Vision vychádza zo štúdie Alpine uverejnenej v roku 2015. Modely, ktoré vidíte na obrázkoch možno nazvať ako pripravené na výrobu. Značka však sériový model predstaví až potom, čo si overí reakcie publika. Na to bude slúžiť najmä nadchádzajúci autosalón v Ženeve.

Z fotografií je vidieť, že Alpine chce vsadiť na obratnosť a nízku hmotnosť. To potvrdzuje zámer značky postaviť automobil s hmotnosťou do 1000 kg. Alpine Vision má zadný náhon, motor umiestnený v strede vozidla pre ideálne rozloženie hmotnosti.

Alpine potvrdil, že budúci model bude mať Podkapotou prepĺňaný štvorvalcový motor upravený športovou divíziou Renault Sport. Pôjde o motor vyvinutý z 1,6 litrového preplňovaného motora známeho z Clia R.S. Bude to nový motor označený ako 1,8 TCe, ponúknuť by mal výkon v rozmedzi od 200 cez 250-270 až 300 koní a využiť by ho mal aj budúci Mégane R.S.

Takýto motor má Alpine zabezpečiť možnosť atakovať čas zrýchlenia z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a menej.

Dizajn je jednoznačne inšpirovaný históriou značky, auto sa chce veľmi podobať na legendárnu A110 Berlinette. Vizáž je jemná, auto pôsobí mrštne, dynamicky a zároveň esteticky a moderne. Automobil v sebe nezaprie moderné technológie, ktoré zvonku zastupujú disky z ľahkých zliatin a LED svetlá vpredu i vzadu. V kabíne však veľa z histórie nenájdete, ide o moderné vozidlo využívajúce ľahké materiály a moderné informačné systémy.

Alpine vyzerá skutočne jemne, možno až príliš, uvidíme, či sériovka ešte nezmení svoj imidž, ostré prvky možno očakávať u verzie RS, o ktorej sa už dlhšie šušká. Názov malej Alpine ešte nie je známy, isté je, že k tomuto modelu majú v budúcnosti pribudnúť aj ďalšie. V blízkej budúcnosti sa Alpine chystá na vytrvalostné pretekanie v štýle svojej minulosti – objaviť by sa mala značka na pretekoch v LeMans.

jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo