2016-02-17 08:50:03
Nissan Leaf 2016
Nissan Leaf 2016
Zdroj: Nissan

Nissan uvádza nový Leaf s dlhším dojazdom do Európy. Pozrite si originálne video!

Nový Leaf prichádza silnejší a prepojenejší. Nissan predstavuje inovovaný Leaf.

Model Nissan Leaf je v Európe najpredávanejší elektromobil a po dlhých rokoch od jeho uvedenia (celosvetovo 2010) nastal čas na facelift. Ten sa neopiera ani tak o inovovanie vzhľadu. Prináša nové technológie a to ako Podkapotou tak i v kabíne.

Základ zmeny sú silnejšie batérie s vyššou kapacitou 30 kW/h, vďaka ktorým dokáže Leaf na jedno nabitie odjazdiť až 250 km/h podľa aktuálneho európskeho cyklu. Rozdiel v porovnaní s predchádzajúcou verziou je 26 % odjazdenej vzdialenosti na jedno nabitie. To je pre záujemcov o Leaf isto dôležitejšie než mierne prehnaný dojazd. V zásade platí, že i pri bežnom jazdení dokážete atakovať hranicu 200 km na jedno nabitie. Pri ultra eko jazde to môže byť aj viac. Podľa EPA bol dojazd pôvodného Leafu s 24 kW/h batériami 142 km, nový Leaf to predĺžil na 172 km. To znie rozhodne presnejšie. 

Novinkou je i nový infotainment pre elektromobily, ktorý Leafu poskytne väčšie prepojenie vozidla s okolím prostredníctvom internetových služieb a hŕby aplikácií s tým súvisiacich.

Zdroj: Nissan

Nissan sa rozhodol uviesť nový Leaf v Európe zaujímavým videom natočeným pravdepodobne niekde v Škandinávii. Jeho vyššiu silu a nové schopnosti dokumentuje tým, že Leaf „zabalil“ do ľadového kokónu s hŕubkou okolo 6 cm. Leaf po spustení vyhrievania kabíny na diaľku (čo je tiež jedna zo zaujímavých funkcií) dokázal svoj kokón roztopiť, doslova prelomil lady. Tomu sa povie reklama a nie tým slovenským pokusom ala Mega/ne?... 

jh
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo