2018-09-13 15:35:00
Kia ProCeed
Kia ProCeed
Zdroj: Kia

Kia práve predstavila nový ProCeed – štýlový shooting brake láka pohľady

Nová Kia ProCeed má spojiť dynamický dizajn a športovú ostrosť s praktickosťou vozidla typu tourer.

Nová Kia ProCeed sa práve teraz odhalila v Barcelone. Sme pritom a prinesieme vám viac detailných info už čoskoro. Zatiaľ stačí napísať, že auto má batožinový priestor s kapacitou 594 litrov. Podkapotou má okrem iných verzií aj silný benzínový štvorvalec 1,6 T-GDi (pre modely GT). Motor disponuje maximálnym výkonom 204 koní a maximálnym krútiacim momentom 265 Nm. Spojený je so 7-stupňovým DCT. Ďalej budú k dispozícii prepĺňané benzínové a naftové motory pre verzie GT Line. 

Aj nový emocionálne a športovo ladený kombi model ProCeed sa bude vyrábať na Slovensku so štandardnou 7 rokočnou zárukou (alebo 150 000 km). Predaj sa spustí v prvom štvrťroku 2019, výroba ešte v novembri tohto roku.

„ProCeed je vozidlo, ktoré predstavuje všetko, čo značka Kia ponúka,“ uviedol prevádzkový riaditeľ spoločnosti Kia Motors Europe Emilio Herrera. „Táto nádherná karoséria typu ,shooting brake‘ ponúka vodičom nebývalú kombináciu dizajnu, priestoru a všestrannosti. Ide o jedinečnú ponuku v triede rodinných vozidiel strednej veľkosti. ProCeed vznikal na európskych cestách pre európskych vodičov, ktorým prinesie vskutku vzrušujúcu jazdu. Aj výroba prebieha v Európe podľa najvyšších výrobných štandardov, vďaka čomu si majitelia môžu užívať istotu v podobe jedinečnej záruky Kia na 7 rokov alebo 150 000 kilometrov.“

Zdroj: Kia

Nový ProCeed, ktorý prevzal názov z druhej generácie trojdverového kupé Kia pro_cee’d, bol navrhnutý, vyvinutý a skonštruovaný v Európe. ProCeed je výsledkom práce tímu dizajnérov ako aj tímu vývoja a výskumu spoločnosti Kia v Európe a bude sa vyrábať v žilinskom závode značky. Bude sa vyrábať spoločne s modelmi Kia Ceed a Ceed Sportswagon, ktoré sa prvýkrát predstavili začiatkom tohto roka. Viac už čoskoro.

 

Komentáre k článku


Stream naživo