2016-03-09 15:28:40
Zodpovedne na ceste, bezpečne
Zodpovedne na ceste, bezpečne v cieli
Zdroj: bigmedia

Takéto billboardy budú všade! Polícia rozbieha novú preventívnu akciu

Prezídium Policajného zboru vypustí do sveta novú bezpečnostnú kampaň. Čo na ňu poviete?

Už v týchto dňoch budete môcť po celom Slovensku vídať billboardy upozorňujúce na hazardovanie na cestách a následky takéhoto nebezpečného správania sa. Výstižná kampaň môže vďaka pomerne silnému odkazu uspieť.

Polícia spolu s reklamnou agentúrou nachystalo na tento rok kampaň, ktorá sa bude opierať najmä na celkovo 800 veľkoformátových reklamných nosičov (billboardy). Cieľom kampane „Zodpovedne na ceste, bezpečne v cieli“ je nielenže poukázať na možné následky neohľaduplného a agresívneho správania sa na ceste, ale tiež svojou trochou prispieť k zlepšeniu bezpečnosti na cestách.

V okolí ciest budete môcť v nasledujúcich mesiacoch vidieť dva hlavné typy billboardov. Jeden s hlavným mottom: Toto miesto môže byť vaše a druhú s mottom Veď vás to prejde. Kampaň využíva hru slov a viacvýznamovosť slovných spojení tak, aby poukázala na viacero nesprávnych konaní, ktorých sa vodiči i ďalší účastníci cestnej premávky vrátane chodcov, či cyklistov dennodenne dopúšťajú.

 „Prostredníctvom nosičov vonkajšej reklamy chceme poukázať na následky dopravných nehôd z iného uhla pohľadu ako bola verejnosť doteraz zvyknutá. Takýmto spôsobom chceme upozorniť na to, ako málo stačí, aby sa napríklad zo šoféra vozidla stal vozíčkar,“ vysvetľuje rozhodnutie spustiť preventívnu kampaň šéf reklamnej agentúry, János Gaál.

Zdroj: bigmedia

 „Znižovanie dopravných nehôd a ich následkov nie je len záležitosťou polície, k bezpečnosti na cestách musí prispieť celá spoločnosť aj všetci účastníci cestnej premávky. Teší ma, že si to čoraz viac uvedomujú, o čom svedčí aj tento, v tomto roku určite nie posledný, dopravno-preventívny projekt. Verím, že sa nám spoločne podarí zachrániť čo najviac životov,“ povedal viceprezident Policajného zboru, generál Ľubomír Ábel.

Minulý rok prišlo pri nehodách o život 274 osôb, z nich bolo 139 vinníkov a 135 nevinných ľudí. Za dva mesiace tohto roka zomrelo 34 osôb, až 53 % z nich tvoria najzraniteľnejší účastníci, a to chodci. Polícia venuje problematike dopravnej výchovy a bezpečnosti účastníkov cestnej premávky pozornosť počas celého roka. V roku 2015 policajti vykonali približne dve tisíc preventívnych aktivít pre viac ako 50 tisíc  detí materských škôl, žiakov základných škôl a stredoškolskú mládež. Mysleli aj na seniorov, preto  na viac ako 230 stretnutiach policajti pripomenuli staršej generácii základné zásady bezpečného správania v cestnej premávke, s cieľom zvýšenia ich vlastnej bezpečnosti.

Čo poviete na kampaň Zodpovedne na ceste, bezpečne v cieli?

 

Zdroj: bigmedia

jh
ZDROJ: Polícia, bigmedia

Komentáre k článku


Stream naživo