2015-07-31 15:59:24
Diaľnice v Chorvátsku
Diaľnice v Chorvátsku
Zdroj: znet.hr-Ivan Katalinić

AKTUÁLNE: Ísť do Chorvátska „na blind“ je nezmysel – vypredané sú aj kempy

Situácia s ubytovaním v Chorvátsku je na týždeň od 1.8. do 9.8. kritická.

„V súčasnosti nie sú takmer žiadne voľné ubytovacie kapacity po celom pobreží od Istrie až po Dubrovník“, zhodnotila aktuálny stav Monika Madejová z cestovnej kancelárie Autoturist.

  
Pracovníci ÚAMK a cestovnej kancelárie Autoturist dnes celé predpoludnie hľadali voľné kapacity v hoteloch, kempoch alebo apartmánoch pozdĺž celého chorvátskeho pobrežia pre 2 rodičov a 2 deti. „Výsledok je alarmujúci. Z dostupných takmer 32 000 možných ubytovacích kapacít bolo voľných iba niečo viac ako 350 izieb, či miest v kempoch a apartmánoch.“

Ako dodal Petr Vomáčka z Ústredného Auto Moto Klubu Českej republiky: „Absolútne vám neodporúčame jazdiť do Chorvátska bez zabezpečeného ubytovania“.

*** Nuž, naši čitatelia tvrdia niečo iné. Síce sú všetky oficiálne dostupné registrované ubytovacie jednotky plné, stále je dosť veľa apartmánov, štúdií a izieb, ktoré sú dostupné iba priamo na mieste. Možno je to tak skôr naopak a viac sa oplatí ísť na slepo ako si objednávať ubytovanie na poslednú chvíľu. Nakoniec, risk k cestovaniu na slepo vždy patril.

Takto to vyzerá v turisticky najznámejších oblastiach Chorvátska podľa oficiálnych údajov:

Lokalita

Obsadenosť

Umag  98%
Poreč  99%
Pula  99%
Rijeka  98%
ostrov Krk  99%
Crikvenica  99%
Zadar  97%
Šibenik  99%
Split  97%
Omiš  99%
Makarská riviéra  98%
Korčula  99%
Dubrovník  98%
Jozef Vydra
ZDROJ: ÚAMK

Komentáre k článku


Stream naživo