2015-01-17 12:25:00
Alfa Romeo 4C, Honda
Alfa Romeo 4C, Honda CRV, Ford Mondeo
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Pozrite si to najlepšie z výborného autosalónu vo Viedni!

Autosalón vo Viedni je v plnom prúde. Možno nestíhate, možno chcete vedieť, či vám nič neušlo. Tu nájdete všetko a ešte viac.

Autosalón vo Viedni si do budúcnosti treba poznačiť do kalendára. Tí, ktorí mu doteraz nevenovali dostatočnú pozornosť, by rozhodne mali. Stojí za návštevu, a to nielen preto, lebo je blízko, ale najmä preto, lebo má čo ponúknuť a je organizovaný na vysokej úrovni.

Zúčastňujú sa na ňom takmer všetky značky operujúce v strede Európy. Toho roku na viedenskom výstavisku, teda Messe nemôžete nájsť napríklad Ferrari, či Volvo, no ani jedna zo značiek nepatrí k „vymetačom“ autosalónov a preto je ich neúčasť ospravedlniteľná. Mimochodom, Volvu sa v budúcnosti nechce zúčastňovať na takmer žiadnom autosalóne. Volia totiž iný prístup k vlastnej prezentácii, nuž veľa zdaru!

Ale späť k téme. Chýbajúce značky nechýbali, najmä Slovákom nie, pretože autosalón zahŕňal aj značky, ktoré sa na Slovensku už dlhšie neobjavili. Ide napríklad o Audi, či BMW, ktorým prehnané nároky usporiadateľov tunajších autosalónov a nízky profit z akcií jednoducho nestoja za to, aby do našich dvoch miest prišli.

Vo Viedni však vystavuje aj Rolls Royce, Bentley, či Tesla. Medzi najzaujímavejšie a najnovšie autá na výstavisku možno nepochybne zaradiť aj novú Suzuki Vitara, ktorá by mala nahradiť u nás veľmi obľúbený model SX4. Pozornosť slovenského domorodca tiež zaujme nová Fabia Combi, i Fabia samotná, Yeti Xtreme, či Hyundai i20. A nikto z nás nepohrdne možnosťou sadnúť si za volant Porsche, áno aj to dovolia bežným smrteľníkom vo Viedni. Detto platí o Jaguare, či Range Roveri. O tom môžete v Bratislave iba snívať, prípadne dúfať, že vyzeráte, že na to aj máte (ale ak na to máte, už by ste to mali, no nie?).

Pozornosť si pýta aj nový Golf Variant Alltrack, či Passat Phaentom, ktorý si môže s hrdosťou povedať, že je jediný na svete. Hrdosť na slovenské šikovné rúčky môže vzbudiť nový model Audi Q7, alebo VW e-Up. Mimochodom produkčná Q7 zažila svetovú premiéru iba pred pár dňami v Detroite a vo Viedni má tak európsku výstavnú premiéru. Nový je aj Ford Mondeo a Mondeo kombi. Asi nikto neobíde nového Mustanga a veľkú pozornosť púta aj úžasné kupé Alfa Romeo 4C. Srdciarov značky poteší aj aktualizovaná Alfa Giulietta Quadrifoglio Verde stojaca hneď za 4C. Pútavá je aj expozícia Renaultu, kde objavíte nový Espace.

Zdroj: Ján Hargaš

Talianský dizajnérsky um možno obdivovať pri modeli 500X, ktorý takisto ešte nebol tak blízko k našim hraniciam. Zaujme aj nová Kia Sorento a špecialitky ako BMW i8, Mercedes AMG GT.

Stačí teda vyraziť. Pritom máte dve možnosti. Alebo sadnúť do ľubovolného dopravného prostriedku a vidieť to na vlastné oči a dotknúť sa, alebo si vyložiť nohy a pozrieť si to sprostredkovane cez našu galériu.

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo