2013-09-18 10:37:00
Audi Sport quattro
Audi Sport quattro: Kto nahradí túto legendu?
Zdroj: Audi, autoblog.com

Ktorý koncept nahradí legendu? Quattro, alebo quattro?

Audi sa nevie rozhodnúť, ktorý koncept poslať do výroby. Poradíte? Koncept z Paríža 2011 bojuje o uvedenie na trh s konceptom z Frankfurtu 2013.

Audi zažíva na autosalóne vo Frankfurte veľký úspech. Svojimi nablýskanými konceptmi Sport Quattro a Nanuk pútalo pozornosť veľkej časti návštevníkov. Britský Auto Express vyspovedal šéfdizajnéra značky Wolfganga Eggera. Ten tvrdí, že Audi reálne zvažuje výrobu jedného alebo druhého Quattro konceptu (nie Nanuk).

Aký je v nich rozdiel?

Dosť podstatný. Menší z dvojice, koncept predstavený na autosalóne v Paríži v roku 2011 s jednoduchým názvom Audi Quattro, je postavený na platforme MQB, na ktorej stojí aj Golf, či Octavia. Pod kapotou mu drieme šesťvalcový motor s objemom 2,5 litra a výkonom 408 koní, ktorý pôvodne poháňal Audi TT RS.

Väčší a silnejší z dvojice, Audi Sport quattro koncept, predstavený na aktuálnom autosalóne vo Frankfurte stojí na väčšej platforme MLB. Zieľa ju napríklad s Audi A7. Vybavený je osemvalcom V8 z modelu RS6 s výkonom 552 koní, doplnený o 147 koňový elektromotor.  

Audi sa pravdepodobne rozhodne aj bez našej pomoci, ale ktorý z konceptov legendárneho Quattra by si výrobu zaslúžil viac? Predtým než sa rozhodnete, pozrite si detailnú galériu oboch modelov. Ak ste rozhodnutí, hlasovať môžete pod obrázkami:

Zdroj: autoblog.com

Zdroj: autoblog.com

Nech to dopadne akokoľvek, isté je, že frankfurtský koncept Sport quattro ovplyvní budúce modely automobilky Audi, a to nielen výraznou prednou maskou, ale aj dizajnom C stĺpiku a usporiadaním interiéru. Ako sa vyjadril Egger, v Quattre sa z „pretlačítkovaných“ interiérov, chceli vrátiť k jednoduchosti a funkcionalite bez zbytočných čačiek a mačiek. Zdá sa, že sa im to podarilo, no nie?

Ján Hargaš
ZDROJ: autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo