2022-08-10 09:00:00
PR VAM Security
PR VAM Security
Zdroj: PR VAM Security

Takto vám vozidlo zmizne bez stopy, aj keď ho máte zabezpečené GPS

Dodatočné zabezpečenia áut fungujú rôzne.

Niektoré sľubujú ochranu vozidla na základe vysielania GPS signálu. No ten sa dá pomocou rušičky signálu zneškodniť jednoducho.

Ako to funguje?

Rušičky signálu využívajú frekvenciu s rovnakým rozsahom ako diaľkové ovládanie, no s vyšším vysielacím výkonom. To má za následok, že signál z vášho diaľkového ovládača k autu nedorazí, lebo mu v tom bráni silnejší signál.

GPS signál je možné takto prerušiť aj na niekoľko hodín. Počas tejto doby sa váš automobil môže hýbať. Zlodej si ho premiestni tam, kam potrebuje, no na digitálnej mape sa stále nachádza na poslednom známom mieste.

Tento spôsob krádeže je u zlodejov áut veľmi obľúbený, lebo je technicky a finančne nenáročný, no pritom účinný. Rušičku si objednajú na internete, alebo si ju vyrobia doma podľa návodu.

Investujte do účinnejšieho zabezpečenia

Ak chcete mať vozidlo chránené na 100 %, siahnite po zabezpečení, ktoré funguje nielen na elektrickom, ale aj mechanickom princípe. Jedným z takýchto zabezpečení je VAMPIRE Lite. To je postavené na technológii, ktorú do dnešného dňa nikto neprekonal.

VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže v aute blokovať až 7 častí vozidla pod mechanickou kombináciou, čím zaručuje 100 %-nú ochranu automobilu pred krádežou.

Systém bol navrhnutý tak, aby k odcudzeniu vášho vozidla nepomohli ani zariadenia ako rušička signálu, skener kľúča či čítačka kódov. Zlodeji nepochodia ani v prípade, ak vymenia spínaciu skrinku, riadiacu jednotku motorka, palubnú dosku či použi duplikát kľúča.

Auto sa bez špeciálneho VAM kľúča, ktorý musíte vždy pred štartom vložiť do vozidla, nedá totiž nijako naštartovať. 

Bližšie informácie o mieste, čase a cene inštalácie nájdete na tomto odkaze.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM Security

Komentáre k článku


Stream naživo