2022-07-04 01:00:00
Dopravné obmedzenia Bratislava
Dopravné obmedzenia
Zdroj: FOTO TASR – Jakub Kotian

Cestu I/18 medzi Žilinou a Martinom niekoľkokrát uzavrú

Energetici v utorok dopoludnia viackrát uzavrú cestu I/18 medzi Žilinou a Martinom.

Energetici zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) v utorok (5. 7.) dopoludnia viackrát uzavrú cestu I/18 medzi Žilinou a Martinom. Dôvodom je odstraňovanie poruchy na vzdušnom elektrickom vedení vysokého napätia (22 kV), ktoré križuje cestu v blízkosti prvej svetelnej križovatky pri vstupe do Žiliny. TASR o tom v piatok informoval hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

Doplnil, že komunikácia bude v čase od 9.00 h do 11.00 h striedavo neprejazdná v dvadsaťminútových intervaloch. "Energetici natiahnu ponad cestu vodiče. Vzhľadom na bezpečnosť ide o mimoriadne náročnú prácu, preto je striedavé uzatváranie cesty nevyhnutné," podotkol Gejdoš.

"Počas búrky došlo k poškodeniu vedenia vysokého napätia, v dôsledku čoho sa zvýšil previs vodičov nad cestou. Boli tak nízko, že ich zachytil a strhol kamión," vysvetlil technik údržby SSD Ján Pončka.

Energetici naplánovali opravu na sviatočný deň, keď nepremáva väčšina nákladných áut a dopoludňajší termín vybrali s predpokladom, že dopravná špička v tomto úseku cesty vyvrcholí podvečer. "V nočných hodinách zas neumožňuje takúto závažnú opravu na úrovni vysokého napätia legislatíva. Veľmi precízne sa na to pripravujeme a vynaložíme maximálne úsilie, aby sme práce zrealizovali čo najskôr," dodal Pončka.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo