2021-05-17 01:00:00
Električka v Košiciach
Električka v Košiciach
Zdroj: TASR/František Iván

MHD: Niekde rušia obmedzenia, inde zavádzajú nové. Všetko dnes

V Košiciach zavádzajú nové obmedzenia, v BB zas všetky rušia.

 

Mestská hromadná doprava (MHD) bude v Banskej Bystrici od pondelka (17. 5.) opäť premávať v plnom režime. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva.

„S ďalším uvoľňovaním opatrení a návratom všetkých stredoškolákov do škôl budú trolejbusy a autobusy v Banskej Bystrici jazdiť od pondelka 17. mája v zmysle pôvodných cestovných poriadkov, v režime bežného školského roka,“ priblížilo mesto.
Ako samospráva dodáva, pri cestovaní MHD je naďalej potrebné dodržiavať prijaté protipandemické opatrenia. Počas celej jazdy je potrebné mať dýchacie cesty prekryté respirátorom typu FFP2 bez výdychového filtra.

Na Južnej triede v Košiciach bude od pondelka výluka električkovej dopravy

Na Južnej triede v Košiciach dôjde v termíne od pondelka (17. 5.) do 31. mája k výluke električkovej dopravy. Pôjde o trasu Námestie osloboditeľov – Astória – Ryba – VSS, križovatka. Výluka bude realizovaná každý deň vrátane víkendov od 8.00 do 16.00 h, informoval Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).
Dôvodom je geologický prieskum v súvislosti s vypracovaním projektovej dokumentácie k projektu druhej etapy modernizácie električkových tratí.
„Počas doby trvania výluky budú električkové linky 3 a 7 premávať na upravených trasách. Linka 4 nebude premávať, pričom vo svojich pôvodných časoch bude nahradená linkou 2. V úseku Námestie osloboditeľov – Ryba – Barca, Socha Jána Pavla II. bude premávať náhradná autobusová linka X4,“ uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.
Náhradná linka bude zastavovať na štandardných autobusových zastávkach a na dočasných zastávkach umiestnených na úrovni električkových.
 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo