2021-05-02 14:49:00
Hongqi S9
Hongqi S9
Zdroj: Silk-FAW

Ferrari má problém: Toto auto z Číny stavia bývalý šéf značky

Nielenže má Hongqi S9 dizajn od Waltera Da Silvu, značka získala ďalšie výrazné meno.

Hongqi S9 je prvý z radu S modelov, ktoré čínska značka Hongqi chce v nasledujúcom období uviesť nielen pre potešenie čínskej ale i celosvetovej klientely. A značka to s radom superluxusných a superšportových automobilov myslí naozaj vážne. Dizajn automobilov zverila do rúk Waltera Da Silvu, ktorý sa podpísal pod autá ako Alfa Romeo 147, 156, či 166, no tiež Seat Leon druhej generácie, Audi TT druhej generácie, Audi A5, ale tiež Audi R8, či Lamborghini Egoista. 

Tohto pána v dozornej rade doplní aj bývalý dlhoročný zamestnanec automobilky Ferrari Amelio Felisa. Ten do Ferrari vstúpil z Alfa Romeo v roku 1990 a v pretekárskom tíme sa stal technickým šéfom a o jedenásť rokov neskôr sa stal šéfom GT oddelenia. V roku 2008 sa stal riaditeľom Ferrari, no odišiel potom, čo sa Ferrari dostalo na burzu s cieľom urobiť zo značky komerčnejší produkt. V tom čase sa hovorilo, že Felisa bol "človekom" dnes už legendárneho šéfa Ferrari Lucu di Montezemola, ktorý so vstupom na burzu nesúhlasil a odišiel ešte predtým. Stručne a skrátka: Felisa má pretekárske oddelenie Ferrari i samotnú automobilku prelezenú zo spodu na vrchol. Aj preto bude pri vývoji modelov Hongqi zodpovedať za vývoj vozidla a vlastne každého komponentu. 

Automobily S modelov značky, ktorá sa preslávila tým, že stavala autá špeciálne určené pre vysokých štátnych zamestnancov a vládnucu vrstvu v Číne bude stavať v taliansku umiestnená firma zvaná Silk-FAW. Asi preto, aby to Taliani nemali ďaleko do roboty... Ale najmä preto, lebo superšport by mal v pase mať zápis o talianskom vývoji. 

Inak Hongqi S9 sa predstavilo na nedávnom autosalóne v Šanghaji. Koncept disponuje výkonom 1400 koní. Tie mu dodáva plug-in hybridná motorizácia s motorom V8. Vo výsledku by auto malo byť schopné dosiahnuť zrýchlenie z 0 na 100 za 1,9 sekundy. Je ale celkom pravdepodobné, že dosiahne i vyššie rýchlosti za podobne dramatické časy. Pozrite si auto v galérii. Mňa najviac zaujala zadná časť, kde sa snúbi retro dizajn starších Ferrari a Lamborghini s niečim relatívne novým.... 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1.com

Komentáre k článku


Stream naživo