2021-01-28 01:00:00
Parkovanie Prešov
Parkovanie Prešov Ilustračné foto

V Prešove schválili spoplatnenie štyroch parkovísk

Spoplatnenie parkovania bude na troch parkoviskách na uliciach Partizánska, Bayerova a Dostojevského v Prešove.

Spoplatnením parkovania na troch parkoviskách na uliciach Partizánska, Bayerova a Dostojevského v Prešove, na ktorých je spolu 113 miest, sa v stredu zaoberali počas online rokovania zastupiteľstva mestskí poslanci. Napokon schválili okrem toho aj spoplatnenie parkoviska na Čapajevovej ulici.

Podľa radnice jedným z dôvodov opätovného spoplatnenia parkovísk je aj výpadok príjmu za parkovanie motorových vozidiel. "V súčasnosti sú tieto parkovacie plochy plne funkčné a pripravené na spoplatnenie, pričom na nich bude ponechané doteraz platné zelené tarifné pásmo," uvádza radnica v predloženom materiáli k prvým trom parkoviskám.

Okrem pôvodného návrhu spoplatnenia parkovísk v zóne č. 3 poslanci rozhodli aj o spoplatnení parkoviska na Čapajevovej ulici, ktoré je v zóne č. 6. Na spomenutých parkoviskách by sa malo začať platiť od začiatku marca.

Poslanci tiež schválili uznesenie, ktorým odporučili primátorke mesta Andrei Turčanovej predložiť na najbližšie zasadnutie mestského zastupiteľstva všeobecne záväzné nariadenie, ktoré umožní postupné a čiastočné zavádzanie regulácie statickej dopravy v jednotlivých spoplatnených zónach.

Podľa radnice v najbližšom období bude mestskému zastupiteľstvu predložený materiál na schválenie regulácie statickej dopravy v celej zóne č. 4.

Nový systém regulovanej statickej dopravy platí od 1. januára 2021 v širšom centre mesta. Existujúca centrálna mestská zóna sa zmenila na zónu 1 a pribudla k nej aj novo regulovaná zóna 2. V oboch zónach je k dispozícii spolu 1127 parkovacích miest. Časť z nich je vyhradená priamo pre Prešovčanov s trvalým pobytom v regulovaných zónach.


 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo