2020-10-27 01:00:00
Sedem statočných Neoplan Jetliner
Sedem statočných Neoplan Jetliner C - siedmy nehľadjte, práve odišiel na predvádzaciu jazdu
Zdroj: Jozef Vydra

RegioJet zrušil spoje z BA do Viedne. Slovak Lines ich zatiaľ ponechá

RegioJet od pondelka zrušil spoje z Bratislavy do Viedne, Slovak Lines ich ponechá.

Dopravca RegioJet od pondelka pre obmedzenia spojené s pandémiou nového koronavírusu a zároveň aj pre dramatický pokles dopytu prerušuje prevádzku autobusových spojov z Bratislavy do Viedne a späť. Prerušenie má trvať do 15. novembra. Pre TASR to uviedol hovorca dopravcu Aleš Ondrůj. Ako upozornil dopravca Slovak Lines ešte v piatok (23. 10.), autobusové linky medzi metropolami Rakúska a Slovenska necháva v prevádzke. Informovala o tom hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

„Situáciu budeme priebežne vyhodnocovať a ihneď, ako to bude možné, spojenie obnovíme,“ dodal Ondrůj s tým, že naopak, vlakové spojenia RegioJetu na trasách zo Slovenska do susedného Česka ostávajú nezmenené. „Vlaky jazdia na trase Bratislava – Praha a späť (trikrát denne v každom smere), rovnako ako na trase Košice – Praha a späť (raz denne v každom smere),“ dodal hovorca.

Ako uzavrel, cestujúci pre zrušenie autobusov na trase Bratislava – Viedeň majú nárok na plné vrátenie ceny lístku.

Generálny riaditeľ prepravcu Slovak Lines Pavol Labant však zdôraznil, že do Viedne a späť zostáva pre cestujúcich naďalej v prevádzke osem spojov – tie premávajú každé dve hodiny. „Kým neprídu obmedzenia zo strany kompetentných orgánov, budeme linku prevádzkovať do poslednej možnej chvíle. Chceme, aby sa mohli cestujúci bez problémov vrátiť domov,“ uzavrel Labant.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo