2020-10-20 01:00:00
Parciálny trolejbus Škoda 27
Parciálny trolejbus Škoda 27 Tr
Zdroj: skoda.cz

V bratislavských uliciach jazdí nový hybridný trolejbus

Nový hybridný trolejbus je ale nový len v Bratislave. Dopravný podnik si ho vypožičal z Česka.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) testuje v uliciach hlavného mesta hybridný trolejbus, ktorý si zapožičal z Českých Budějovíc. Chce si tak overiť jeho vlastnosti pred začatím obstarávania nových vozidiel. TASR o tom informovala hovorkyňa dopravcu Ľubica Melcerová.

Hybridný batériový trolejbus je dlhý 18 metrov a DPB ho bude testovať týždeň. "Cieľom testov je preverenie prevádzkových vlastností hybridných trolejbusov, ktoré časť trasy jazdia na batérie a časť pod trolejovým vedením. Dôležité parametre sú napríklad výdrž batérie, jej vybíjanie a nabíjanie," spresnila hovorkyňa. Dopravca si chce taktiež preveriť dosah prevádzky hybridných trolejbusov na napájanie trolejových tratí.

Zapožičané vozidlo bude počas skúšobného týždňa jazdiť výlučne bez cestujúcich na predpokladaných trasách, kde by mohli nové vozidlá v budúcnosti premávať pravidelne či v prípade výluk. DPB v budúcnosti plánuje nahradiť autobusy na niektorých linkách modernými, hybridnými trolejbusmi, vďaka čomu má byť doprava v hlavnom meste ekologickejšia.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo