2020-08-11 01:00:00
D4 most nad dunajom
D4 most nad dunajom

Španielsky most to nebude. Hlasovali zaň vraj najmä falošné účty

Nový most cez Dunaj bude Lužný alebo Jarovský. Hlasovanie ide do finále.

Nový most cez Dunaj bude mať názov Lužný alebo Jarovský. Na sociálnej sieti to oznamuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý zároveň infomuje, že jeden z názvov, ktoré sa dostali v ankete verejnosti do semifinále – Španielsky most, vyradili z hlasovania.

"Získal síce tisíce hlasov, ale na prvý pohľad z falošných účtov. My sme na ich prítomnosť upozornili ministerstvo dopravy ešte počas hlasovania. Na základe našej analýzy totiž až 60 percent hlasov bolo z profilov so zahranične znejúcim menom, 58 percent tvorili profily bez fotografie a sedem percent tvorili vyslovene pofidérne alebo vulgárne názvy profilov. K nedôveryhodnosti hlasujúcich profilov navyše prispieva aj fakt, že väčšina z tých zahraničných bola vytvorená len nedávno,“ spresnil BSK. Rezort dopravy sa stotožnil s námietkou a možnosť Španielsky most stiahol.

Finálový duel sa spustí tento týždeň. Hlasovať možno na Facebooku ministra dopravy a výstavby SR Andreja Doležala (nominant Sme rodina).

Anketu o názve v poradí šiesteho mosta cez Dunaj spustil rezort dopravy v júni. V doterajších kolách sa medzi možnosťami objavovali napríklad názvy Most M. R. Štefánika, Most A. Dubčeka, Dunajský most, Kopáčsky most či Panónsky most.

Po novom moste by mali motoristi jazdiť v roku 2021. Je súčasťou nultého obchvatu D4 a prepája dve veľké časti Dunajského súmostia - hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo