2017-01-23 04:30:00
Dacia Logan MCV facelift
Dacia Logan MCV facelift 2017
Zdroj: Ján Hargaš

PRVÁ JAZDA: Dacia Logan MCV – skromný facelift cítiť najmä vo vnútri

Pri prezentácii faceliftovaných modelov značky Dacia sme siahli po aute, na ktorom facelift vidieť najmenej.

Dacia ukázala v druhej polovici minulého roka aktualizáciu svojich modelov Logan, Logan MCV, Sandero a Sandero Stepway.

Okolo Dacie sa toho v súčasnosti deje veľa. Prvá generácia modelu Duster dostala na sklonku svojho života automatickú prevodovku, tú však Dácia neponúka na všetkých trhoch (v cenníku na Slovensku ju budete hľadať márne). Kombinácia naftového motora s dvojspojkovým automatom je najluxusnejšou verziu Dacie súčasnosti. K dokonalosti by to ešte chcelo spojenie naftového motora, automatu a pohonu všetkých kolies, no to už by nerozchodil cenník, a preto ani na cenu citlivý zákazník. No ktovie čo prinesie druhá generácia...

Súčasný Duster zaznamenáva posledný kompletný rok na trhu a už tento rok sa môžeme tešiť na druhú generáciu, modely Logan a Sandero druhej generácie sú len v polovici svojho životného cyklu.

Preto sa ich dotkol facelift, ktorý je z pohľadu fejsu – teda tváre, respektíve zovňajšku, nízkonákladový tak, ako samotné modely značky Dacia. Lenže facelift nemenil len mriežku chladiča a grafiku svetlometov, zmenil i zopár prvkov v kabíne. Tam facelift cítiť najviac.

Zdroj: Ján Hargaš

Kým pri Sanderu, najmä Sanderu Stepway vidieť zmeny grafiky svetlometov prakticky okamžite (štvorčeky vzadu), pri Logane MCV sa musíte veľmi sústrediť, ba priam si zmeny vsugerovať. Ale áno, mriežka chladiča je nová, „o tom potom...“ Práve na mriežku chladiča, na jej stredovú líniu, nadväzujú opticky predelené svetlá. Vyzerá to zaujímavo, auto je sviežejšie, ale ak nie ste fanúšik značky, zmenu si vôbec nevšimnete.

Volant je to o čo ide. Úplne nový volant vyzerá podstatne lepšie ako predchádzajúca verzia s úzkou obručou a veľkou strednou časťou. Je tiež lepšie spracovaná. Ani zospodu nemá také ostré výčnelky ako predchádzajúci volant, drží sa lepšie, hrubšia obruč je na prospech i mäkký plast zlepšuje vnemy. Až tak, že vôbec nevadí, že nebol v koži.

Vymenený volant dopĺňajú nové lesklé krycie plasty s imitáciou karbónu na madlách predných dverí a na stredovom paneli. I takáto malá zmena môže pomôcť a pomáha, i keď je zmysel lesklých plastíkov obvykle iba na úrovni „straka efektu“ neznamená to, že by ich užívatelia hneď poškriabali. Zdá sa, že sú urobené kvalitne a nepoškriabete ich dotykom... Ďalšou drobnou zmenou je výmena prieduchov ventilácie.

Zdroj: Ján Hargaš

Inak je všetko také ako predtým. Jazdil som MCV s motorom 0,9 TCe. Nezameniteľný zvuk štartovania jeho skutočný charakter prezradil okamžite. Malý turbomotor síce nenadchne odporcov downsizingu, fakt je ten, že pre toto ľahké autíčko je viac ako postačujúci. Je nepochybné, že ak by na palube neboli len dvaja (inak slušne vykŕmení) novinári, dynamika by bola horšia. Avšak turbomotor a jeho krútiaci moment sa so zaťažením vyrovnajú ľahšie ako atmosférický agregát, navyše roky v prevádzke ukázali, že motorček si odsudzovanie dopredu nezaslúži. Na cestnej sieti na juh od Bratislavy sme boli s Loganom v danom čase jednoznačne najdynamickejší, pomohlo udržiavanie motora vo vyšších otáčkach. Pri takej jazde si ale trojvalec vypýta duplu a jeho priemerná spotreba prekročí 10 litrov. Zmiernenie tempa po príchode do Bratislavy okresalo cestovný priemer na 7,7 l/100 km. Normálne jazdenie bez prehnaného entuziazmu udrží spotrebu hravo pod 7 litrov. Ak bude auto jazdiť dedko s prezývkou majster predvídavý, do sveta bude ohlasovať spotrebu okolo päť litrov a nikto mu nebude veriť. Ale bude to tak, pretože pre úspornosť motora je práve jazdný štýl kľúčový. 

Zdroj: Ján Hargaš

Modely Sandero a Logan teda prešli zmenami, ktoré ich posunuli vpred. O kúštik, ktorý si niekto ani nevšimne, či ho nebude považovať za zaujímavý, no pre Daciu je aj ten kúštik významný a pomôže udržať (obrovský) záujem o tieto modely o pár rokov dlhšie. Dacia nepotrebuje každé tri roky dramaticky meniť imidž svojich áut, pridávať hŕbu personalizačných prvkov, ani zvyšovať výkon pohonných jednotiek, ba ani pridávať nové a nové funkcie infotainmentu. Jej zákazníci majú iné priority a tie modely naďalej do bodky napĺňajú.

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo