2016-10-03 04:35:00
Porsche 964 Turbo
Porsche 964 Turbo
Zdroj: Petrolicious

VIDEO: Porsche 964 má už 21 rokov. Nenašiel nič, čo by ho dokázalo nahradiť

Porsche 911 Turbo generácie 964 je dokonalé a žiadne z nových ho už nedokáže nahradiť.

Aspoň to si myslí Hans-Michael Gerischer. Keď auto kúpil, schopnosti vozidla ďaleko presahovali tie jeho. A tak sa rozhodol zúčastňovať voľných jázd na okruhu. Zo zábavky sa stala vášeň a dospelo to až tak ďaleko, že jeho schopnosti prerástli potenciál milovaného auta. Namiesto toho, aby ho vymenil za nové, začal ho upravovať.

Auto upravil presne podľa svojich požiadaviek. 964-ka sa postupne vyvinula z auta na dennodenné použitie, cez víkendovku, až po vášeň, ktorá ho neopustila už 21 rokov.

Pri 964 Turbo si nikdy nepomyslel, že by to chcelo viac výkonu, viac sily. To akým spôsobom do vás kopne krútiaci moment, to ako vás vtiahne výkon hocikedy na to len pomyslíte, to nezažil pri inom aute. Auto má takú silu, okamžitú odozvu, že si dvakrát rozmyslíte každú akceleráciu pri čo i len trošku vlhkej vozovke.

Veľmi dobre vie ako jazdia všetky tie novšie autá, vie, že sa moderné Porsche riadi inak, vie čo dokážu. Napriek tomu, alebo možno vďaka tomu si nikdy nedokázal predstaviť, že by svoje Turbo vymenil za novší typ. Pritom to nie je vec peňazí, hodnota jeho staršieho Porsche je dnes už tak vysoká, že doplatok na nové by bol minimálny. Auto už má 21 rokov, no nikdy nenašiel iné auto, ktoré by bolo schopné jeho 911 Turbo nahradiť. Žiadne nebolo hodné.

Jeho presvedčenie o výnimočnosti tohto vozidla však nekončí len pri vlastníctve toho svojho. Hans-Michael Gerischer svoju vášeň posunul ešte ďalej...

Ako už isto tušíte, aj v tomto prípade ide o video od Petrolicious. Tentoraz ale treba povedať, že patrí do výstavnej vitríny tohto kanála a ak sa vám pri vôni benzínu aspoň raz rozbúchalo srdce, toto si musíte pozrieť.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo