2016-08-27 15:20:00
Fiat 850 Sport Coupe
Fiat 850 Sport Coupe 1968
Zdroj: Petrolicious

VIDEO Nikdy nechcel moderné auto. Starý Fiat 850 si kúpil skôr než dostal vodičák

Mladý Francúz menom Loïc Maschi sa zamiloval do Fiatu 850 z roku 1968. Kúpil ho, no jazdiť na ňom nemohol.

Keď Loïc Maschi začal vo veku 16-rokov pracovať na vodičskom oprávnení, začal tiež hľadať svoje prvé auto. Nikdy si sám seba nevedel predstaviť ako šoféruje moderný automobil. Vraví, že pri aute musí cítiť jeho dušu. Preto sa na internete zapozeral do Fiatu 850. Ani nevedel, že také auto existuje, vybral sa za predávajúcim a auto sa mu tak zapáčilo, že ho kúpil a odišiel na ňom domov.

Najprv s ním jazdieval iba za sprievodu rodičov, nemal dosť rokov na to, aby mohol jazdiť sám. Postupom času však zisťoval, že auto ani zďaleka nie je v takom dobrom stave ako si myslel. Pustil sa teda do opráv. Bez znalostí, iba s vášňou pre autá však ďaleko nezašiel. Učil sa, auto rozoberal kúsok po kúsku iba na základe starých technických príručiek. Rodičia vraveli, že auto nikdy nezloží späť dokopy. Že ho má dať dozadu do záhrady, nech s ním majú pokoj. Nedôvera rodičov ho ešte viac motivovala.

Postupom času však prišiel na to, že na niektoré opravy jednoducho nestačí. Vyhľadal teda servis, v ktorom nechal opraviť exteriér vozidla. Lak potreboval nutne výrazné zásahy. Tri týždne chodil okolo servisu a keď po troch týždňoch stálo auto nedotknuté na parkovisku, iba poriadne zaprášené, žiadal od servisáka nech už konečne niečo urobí. Urobil, nalakoval polovicu auta a na laku bolo viac chýb než predtým. Loïc si auto vzal späť, dlho hľadal poriadnu pomoc, takmer stratil nádej, až konečne našiel poriadneho odborníka. Auto dal dokopy a vybral sa s ním na vôbec prvú výstavu.

Mladý muž sa vďaka svojmu prvému autu naučil omnoho viac než by čakal. Staré vrtošivé vozidielko ho ale chytilo za srdce a dnes tvrdí, že ho nikdy nepredá. Nedokáže to.

Fiat 850 Sport Coupe je dvojdverové kupé s motorom umiestneným vzadu a so zadným náhonom. Je odvodené od modelu Fiat 850. Malé autíčko malo od roku 1968 Podkapotou silnejší jednolitrový motor s celkovým výkonom 52 koní. Z dnešného hľadiska miniatúrny výkon však autu stačil na to, aby svojim držiteľom doprialo športový pocit z jazdy.

Ako ste tušili, opäť ide o výborne urobené video od tímu Petrolicious. Prajeme príjemný zážitok:

jh
ZDROJ: Petrolicious

Komentáre k článku


Stream naživo