2015-11-29 04:20:00
BMW 2002
BMW 2002 "Tekvička"

VIDEO: BMW 2002 preňho nebolo len chlapčenským snom, ale aj školou života

Mladík si vyhliadol inzerát na lacné BMW 2002 v hroznom stave. Auto ho naučilo viac než čakal.

Mladý muž menom Carter Kelly Kramer hľadal únik z reality. Jeho rodičia sa rozvádzali a on túžil po niečom, čo mu pomôže prekonať ťažké obdobie. Na internete si vyhliadol BMW 2002. Páčilo sa mu, kúpil si ho aj napriek stavu v akom bolo. Peniaze na lepšiu kúpu nemal.

Príbeh tohto mladého dnes 21-ročného muža je ako zo starej školy. Sám o sebe a o svojom BMW 2002 hovorí, že „mnoho ľudí môže povedať, že si kúpili auto svojich snov, iba málokto však môže povedať, že si postavili auto svojich snov.“

Presne tak to bolo. Túžba po vysnívanom aute bola v jeho veku a rozpoložení väčšia než rozum a skúsenosti. Kúpil doslova mačku vo vreci, a síce tušil, že na tom auto nie je zrovna dobre, pozitíva podľa neho prevýšili negatíva.

Lenže potom sa pustil do práce na aute a zistil, že o autách vlastne nevie nič. Kúsok po kúsku získaval vedomosti, učil sa na vlastných chybách. Auto sa mu podarilo dať do funkčného stavu, no nabúral ho. Jeho boj s autom i so samým sebou pokračoval ďalej. Auto predal, kúpil novšie, no zistil, že to nie je ono, a tak si svoje prvé auto kúpil späť. Vtedy sa rozhodol, že ho dá skutočne do poriadku.

Príbeh, ktorý prináša Petrolicious stojí za pozretie. Veterány totiž nie sú o tom, čo si o nich mnohí dnes myslia, nie sú o investovaní peňazí, o zhodnocovaní peňazí, o peniazoch ako takých. Sú o láske, mechanike a hlavne: nie sú na predaj. Ozajstného veterána nájdete zaprášeného v stodole, kúpite ho v strašnom stave a postupne mu dávate podobu, ktorú si zaslúži a nevedomky mu odovzdávate i kus zo seba. A tento chlapec to pochopil a uvidel sám na sebe. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo