2017-09-19 14:09:24
Škoda Karoq prezentácia
Škoda Karoq prezentácia Ilustračné foto
Zdroj: Jozef Vydra

Premiéry na autosalóne vo Frankfurte: Už čoskoro dostupné aj ako zánovné jazdenky

Mototechna odhaduje premenu nových vozidiel na jazdenky už koncom roka. Autosalón vo Frankfurte zaujíma aj predajcov jazdených áut.

Trh jazdeniek očakáva premiéry autosalónu vo Frankfurte, novinky rýchlo zamieria aj do bazárov. Tento rok je síce účasť na veľtrhu IAA vo Frankfurte nad Mohanom o niečo skromnejšia ako pri poslednom ročníku, napriek tomu sa k nemu upína pozornosť všetkých profesionálnych aj laických záujemcov o automobilovú techniku a jej najnovší vývoj.

„Veľtrh napäto sledujeme aj my, pretože naznačí nové trendy nielen v oblasti nových vozidiel. Doba a s ňou tiež obchod s automobilmi sa stále zrýchľuje. Veľa modelov, ktoré verejnosť cez víkend vo Frankfurte uvidela ako horúce novinky, sa tak pravdepodobne už do konca roka dostane aj na trh zánovných ojazdených vozidiel. Prax potvrdzuje, že v ponuke našej značky Mototechna sa spravidla objavujú už do štyroch mesiacov od ich prvej oficiálnej prezentácie,“  hovorí generálna riaditeľka AAA  AUTO Karolína Topolová.

Do podoby slovenského trhu ojazdených vozidiel určite prehovorí napríklad nové SUV Karoq, ktoré Škoda vo Frankfurte predstaví ako nástupcu modelu Yeti. „SUV-čka sú po hatchbackoch druhým najpopulárnejším typom karosérie medzi zánovnými autami. Budeme teda s napätím očakávať, ako trh novinku medzi SUV-čkami prijme a ako jej uvedenie na trh ďalej zvýši dynamiku dopytu po modeloch tejto triedy,“  uviedla ďalej Topolová.

Autosalón je tradične tiež výkladnou skriňou nemeckého automobilového priemyslu. BMW si naň prichystalo napríklad novú generáciu modelu X3, Mercedes-Benz modernizovanú triedu S a Volkswagen nové Polo či „SUV-čko“ T-Roc. „Ak budú tieto novinky úspešné, čoskoro sa aj na slovenskom trhu vytvorí dopyt po ich jazdenkách, takže sa zvýši ponuka a teda tiež dostupnosť predchádzajúcich verzií. Ak však nezískajú obľubu zákazníkov, musíme byť pripravení na vyšší záujem o doterajší rad. Aby sme mohli našim zákazníkom maximálne vychádzať v ústrety, musíme všetky tieto premeny trhu poctivo sledovať od samého začiatku,“ povedala Topolová. „Niektorým modelom sa možno opäť podarí vytvoriť aj úplne novú kategóriu, na ktorej vznik budeme musieť taktiež reagovať,“ dodala.

 

 

jh
ZDROJ: PR AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo