2016-03-15 17:00:00
Ženeva – súhrn noviniek
Ženeva – súhrn noviniek
Zdroj: salon-auto.ch

VIDEO: Autosalón Ženeva 2016 – game over, goodbye...

86. ročník medzinárodného autosalónu v Ženeve sa skončil.

Keďže je Ženeva vo frankofónnej časti Švajčiarska, to lúčenie môže mať aj iný nádych: le jeu est terminé, au revoir...

Áno, dovidenia. Už dnes pozná ženevský autosalón termín svojho nadchádzajúceho ročníka. V tomto roku ho navštívilo podľa predbežných informácií viac návštevníkov, ako rok predtým. Ukázalo sa, že hoci sú autosalóny nákladné a postupne sa vytrácajú, Švajčiari nedajú dopustiť na tradíciu.

Keby len domáci. Veď veľká väčšina návštevníkov tohto prestížneho sviatku motoristov je zo zahraničia. Keď prídu na juhozápad Švajčiarska, majú istotu, že si automobilky prichystajú novinky, na ktoré sa oplatí prísť pozrieť.

Darmo, na Frankfurt, či Paríž treba čakať dva roky, keďže sa na jeseň striedajú. Výnimočný a najväčší európsky autosalón je každý rok. Tentoraz si ho nenechalo ujsť takmer 200 značiek z tridsiatich krajín sveta. No a pridajme, ešte jeden údaj: cez brány výstaviska prešlo 687 000 návštevníkov. Je to iba o 0,7 percenta viac ako vlani. Organizátori pritom rátali s väčším záujmom, odhad bol v okolí 700 000 tisíc.

Počet návštevníkov už teda rastie veľmi pomaly, ale rastie. Viac ako polovica hostí pochádzala zo Švajčiarska, 30 percent bolo z Francúzska. Iba tri percentá návštevníkov prišli z Nemecka, jedno z Rakúska a deväť zo zvyšku sveta. Možno ste boli medzi nimi aj vy. Ak nie, tak nabudúce... Teda o rok. Veď švajčiarska motor show je jednou z najzásadnejších, ktoré sa odohrávajú každý rok. A keby ste chceli vedieť kedy presne, výstavisko Palexpo otvorí svoje brány verejnosti tentoraz trocha neskôr - od 9. do 19. marca 2017.

Aký bol posledný deň na výstavisku? Nuž, zaujímavý. Máte možnosť pozrieť sa na tohtoročnú poslednú videoreportáž. Naschvál vám neprezradíme, čo v nej nájdete. Pekne si ju vychutnajte - príjemné sledovanie a dovidenia o rok:

Jozef Vydra
ZDROJ: salon-auto.tv

Komentáre k článku


Stream naživo