2016-03-13 13:15:00
Ženeva – súhrn noviniek
Ženeva – súhrn noviniek
Zdroj: salon-auto.ch

VIDEO: Autosalón Ženeva 2016 – plážové auto, crossover, aj športový výkon

Ak ste Ženevu a jej autosalón nenavštívili dodnes, môžete ľutovať. Bolo sa na čo pozerať.

86. ročník sa ukázal v dobrom svetle. Priniesol modely, štúdie, koncepty a sériové kúsky z rôznych kútov sveta. Automobilky, respektíve výrobcovia (lebo zastúpené boli, hoci minimálne, aj motocykle) sa snažili zaujať, veď každý predaný kus sa ráta k dobru. Postihnúť úplne všetko, čo sa na výstavisku v halách Palexpo deje, nebolo možné. Snažili sme sa ale aj prostredníctvom televízneho štábu ukázať čo najviac.

Zosumarizovať vždy prechádzajúci deň na výstavisku, ukázať niečo nové, koncepčné, pár pohľadov do zákulisia, sem-tam pár otázok pre návštevníkov – to je to správne korenie videoreportáží, ktoré sme vám zo Ženevy prinášali každučičký deň.

Čo ponúkame dnes? Citroën e-Mehari je koncept, ktorý odkazuje na známe francúzske autíčko, ktoré preslávil hlavne Luis de Funés v známych „žandárskych“ komédiách. Tentoraz je však iné nielen vďaka pokroku, ale aj pohonu pod kapotou.

Toyota C-HR nie je iba koncept, ktorým by sa japonská značka chcela blysnúť. Je to predzvesť nového modelu v kategórii čoraz obľúbenejších áut – SUV. Ťažko predpokladať, či auto zostane doterajšie označenie, alebo získa nejaké nové. Faktom však je, že na výstavnom móle sa predviedlo naozaj v plnej paráde a čo je určte potešujúce – zaujalo publikom natoľko, že niet pochybností o jeho príchode. Kedy, ako za koľko – na to je ale ešte dosť času, odkazujú Japonci. Vraj to bude prekvapenie. No uvidíme...

Spyker P8 Preliator, alebo novinka E-Tense od DS? Čomu by ste dali prednosť vy osobne? Že neviete, o čom je reč? Práve pre vás je určený tretí príspevok v rámci videoreportáže. Iba napovieme, že ide o športové vozidlá. Každé je iné, každé vyznáva inú filozofiu. Jedno majú spoločné: nie sú pre každého. Takže ak sa nechystáte stať sa majiteľom aspoň jedného z nich, dobre sa zapozerajte, nech ostane aspoň dobrý pocit...

No a na záver ešte trocha trendových modelov. Niektoré navodzujú retro emócie, iné vyvolávajú príjemné spomienky, ako celok však ukazujú, že nielen ultramoderné autá majú úspech u zákazníkov. Je dokonca celkom jedno, či sú to muži, alebo ženy – všetci majú radi závan nostalgie.

Už nebudeme viac rušiť, vychutnajte si (pred)poslednú dávku. Lebo aj zajtra sa pozrieme na výstavisko Palexpo, ktoré dnes zatvorí svoje brány a tým sa skončí najvýznamnejší jarný autosalón v Európe. Príjemné sledovanie:

Komentáre k článku


Stream naživo