2016-03-07 15:34:44
Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4 Lusso
Zdroj: Ferrari

VIDEO: Autosalón Ženeva 2016 – navštívte ho ešte kým je

Možno vás táto informácia prekvapí, ale zrejme sa blíži čas súmraku autosalónov.

Automobilky majú v poslednom čase totiž čoraz menší záujem vystavovať svoje autá na veľkých autosalónoch. Poslednou obeťou klesajúceho záujmu je zatiaľ autosalón v Lipsku. Podujatie pod názvom AMI (Auto Moto International) sa už nekonalo minulý rok a tento rok malo byť v apríli. No nebude, lebo ako oznámili organizátori, 17 z 27 vystavovaných značiek nakoniec  odhlásilo svoju účasť. Vyzerá to tak, že vystavovanie noviniek sa tak scvrkolo len na najväčšie autosalóny v Európe, ako sú na jar v Ženeve a na jeseň vo Frankfurte, či v Paríži.

Ženeva je výnimočná tým, že hostí významný autosalón každý rok. Bolo by chybou nevychutnať si atmosféru ženevského autosalónu. Ktovie, či oslávi aj 90. ročník.

Poďme ale radšej na výstavisko Palexpo a predstavme v skratke, čo môžete vidieť vo video reportážach:  Najprv to bude tak trocha superšportové kombi. Nejde to akosi dohromady? Keď uvidíte, pochopíte, že aj Ferrari môže mať auto, ktoré odvezie viac, ako iba dvoch ľudí. Má trocha netradičné meno – GTC4 Lusso. Čo sa za týmto poznačením skrýva, už povedia pohyblivé obrázky.

Druhým pánom na holenie je Mercedes triedy E. Tvorcovia tvrdia, že sa narodila nová hviezda. Samozrejme, jednu auto má v prednej časti, druhú v zadnej – a to medzitým môže byť tiež hviezdne. Či naozaj, to sa môžete dozvedieť v reportáži.

Autá do mesta – to je fenomén, ktorý má stále dosť členov. Patria medzi ne nielen klasické malé autá, ale aj rôzne netradičné projekty, ktoré vyhovujú špecifickým požiadavkám pohybu v meste. Od netradičného riešenie v podobe francúzskeho Bee-Bee, cez špecilálnu edíciu VW up! beats s nadštandardným ozvučením, cez Tyoyotu Aygo s integrovaným systémom pre brzdenie pred chodcami, až po muskulatúrnu Fiestu ST 200.

Navštíviť ženevský autosalón  s rodinou je výhodnejšie – nielen pre lepšie ceny vstupeniek, ale každý si tam nájde to svoje – a na záver dňa si môžete vymeniť dojmy a zážitky. Ako na to? Návod, hoci nie úplný, je tiež v nasledujúcom videu. Vlastne, čo tam po návodoch, vyberte sa do Ženevy, autosalón trvá až do nedele. A teraz už príjemné pozeranie!

Jozef Vydra
ZDROJ: salon-auto.tv

Komentáre k článku


Stream naživo