2016-03-02 16:00:00
Bugatti Chiron
Bugatti Chiron
Zdroj: Bugatti

VIDEO: Autosalón Ženeva 2016 – dynamika v pohybe aj v obraze

Je dobré, keď máte možnosť obzrieť si auto, ktoré vás zaujíma priamo naživo.

Je jedno, či na autosalóne, v predajni, alebo inak budete cítiť jeho tvar, štruktúru, krivky, povrchy, vôňu, rozmery. Ak taká možnosť neexistuje, stačia aj fotografie. Na nich aspoň tušíte, aké to bude v reáli. Ešte viac napovedia pohyblivé obrázky. Teda video. Vďaka nemu je väčšia šanca zistiť nielen celkové proporcie auta, ale aj jeho celkovú vizáž počas jazdy. Napriek iba dvojrozmernému zobrazeniu si vieme urobiť lepšiu predstavu o jeho celkovom výzore, rozmeroch.

Aj to je dôvod, prečo už druhý rok pre vás uverejňujeme zostrih z udalostí, ktoré sa odohrávajú v priestoroch výstavných hál ženevského Palexpa. Niečo sa nájde aj zo zákulisia, tentoraz však pôjde v prvom rade o premiéry.

Celkom na začiatku však na vás čaká aspoň za náprstok (bude jej oveľa viac) esencie, na ktorú má iba pár výnimočných – predstavia sa superšportové autá snov. Vidieť ich chce každý, vlastniť túži asi každý druhý, no skutočným vlastníkom sa stane iba pár vyvolených. Hádam si spomedzi desiatky predstavených vyberiete vášmu srdcu najmilšie...

V poslednom čase sa stále viac pozornosti obracia k modelom kategórie SUV – prinášame zábery z premiérových predstavení viacerých modelov, ktrých sa teda „nasypalo“, ako už dávno nie.

No a keď sme už pri tých premiérach – je ich na výstavisku v Ženeve naozaj veľa. Viac ako 120 svetových a európskych prvých predstavení. Je teda celkom logické, že niektoré z nich neušli hľadáčiku kamier.

Viete, kedy sú najviac potrebné kamery? Keď nastupujú hostesky. Fotografie napovedia veľa, ale tu platí dvojnásobne: pohyb v obraze je ten správny pohyb. No ak neveríte, vydržte do konca. Tretí tohtoročný zostrih z diania v Ženeve práve štartuje:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo