2016-03-03 11:00:00
Volkswagen Phideon
Volkswagen Phideon
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Phideon je Passat s predĺženým rázvorom určený pre Čínu

Volkswagen v Ženeve predstavil svoj nový luxusný model Phideon. Vyvinutý v Nemecku pre Čínu.

Phideon nie je ani Passat, ani Phaeton, i keď s oboma autami súvisí. Väčšmi však s Passatom, zdá sa, že ide o predĺženú verziu Passata, i keď ani to nie je presné. Vo svojej podstate je to nový model zdieľajúci vďaka platforme MQB množstvo prvkov nielen s Passatom.

Phideon je luxusný model s dĺžkou cez päť metrov, ktorý môže slúžiť ako limuzína s osobným vodičom, tak i auto pre majiteľa a vodiča v jednom. Automobil vyvinuli v Nemecku, no vyrábať sa bude lokálne v Číne a výroba začne v treťom štvrťroku tohto roka. Hneď potom pôjde na dôležitom trhu do predaja. Automobil je postavený presne podľa požiadaviek čínskeho trhu, ktorý vyžaduje maximálny luxus, predĺžený rázvor, suverénny vzhľad a možnosť využitia osobného šoféra.

Volkswagen toto všetko umožňuje, v porovnaní s ostatnými modelmi automobilky Phideon má ako prvý systém ovládania infotainmentu zo zadného sedadla tak, aby zadávať požiadavky mohol ako vodič, tak i spolujazdec. Ten sa tak nemusí spoliehať na svojho šoféra, môže aktivovať pripojenie na internet svojpomocne, či si môže zvoliť hudbu podľa vlastného výberu.

Phideon je štvormiestne kupé. Automobilka tvrdí, že najmä zadné sedadlá poskytujú mimoriadne komfortný posed a to práve vďaka hŕbe miesta i možnosti nastavovania. Auto tiež disponuje novým Active infotainment systémom s technológiou 3D. Predpokladáme, že ide o zobrazovacie možnosti displeju, ale detaily zatiaľ nepoznáme, rovnako ako nie sú známe ponúkané motorizácie. Keďže v Číne platia zákony uplatňujúce rozdielnu daň na motory s obsahom nad 1,5 litra a využitie naftových agregátov je v Číne úplne zanedbateľné, Podkapotou očakávame ako „základný“ motor 1,4 litrové TSI s čínskou špecifikáciou – ako daňový bonus. Uplatnenie motorov ako 1,8 TSI, či 2,0 TSI je ďalej veľmi pravdepodobné. Čínsky Passat má k dispozícii aj 3,0 litrovú atmosférickú V6-tku, takže očakávame aj tento motor. Phaeton zároveň disponuje aj 3,6 a 4,2 litrovými agregátmi, možný je tak výskyt aj jedného z nich.

 

jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo