2016-04-24 12:55:00
Najkrajšie disky kolies na
Jaguar F-TYPE
Zdroj: Ján Hargaš

TOP 17 diskov z Autosalónu v Bratislave. Takéto kolesá zaujmú!

Výrobcovia automobilov vedia očariť aj fabrickými zliatinovými diskami.

Hovorí sa, že auto bez pekných kolies nemôže byť pekné. Niečo na tom pravdy bude. Všimli sme si, že na bratislavskom autosalóne možno nájsť zopár skutočne pekných diskov priamo od automobiliek.

Aj fabrické disky stoja za pohľad. Spoločnosti, ktoré sa špecializujú na zliatinové disky, na ich dizajn a prevedenie sú majstrami svojho remesla a veľa z ich výtvorov dokáže doslova vyraziť dych, a občas aj vyraziť zub. Najmä ak to preženiete s rozmerom na našich cestách...

Avšak aj disky, ktoré vám ponúkne výrobca pri kúpe nového auta, či na oživenie toho starého, vedia zaujať a vedia vyzerať naozaj dobre. A tak sme sa okrem nových modelov áut a hostesiek pozreli aj nižšie... teda na kolesá vystavených vozidiel a objavili sme zopár skutočných skvostov.

Samozrejme, tak ako poriadne „elektróny“ dokážu zlepšiť imidž vozidla, platí to aj naopak. Úplne obyčajné disky môžu autu sadnúť ako „riť na šerbel“ a jedinečný výsledok stojí za pohľad. Poznáme viacero kombinácií, ktoré k sebe dokonalo pasujú. Napríklad Škoda Octavia RS s 18-palcovými čiernymi lakovanými diskami, to je radosť pozrieť sa.

Na druhú stranu, existuje mnoho krásnych kolies, ktoré sú krásne iba do chvíle, kým ich neobujete na svojho tátoša. Darmo ste kúpili sadu za tisíce eur, keď k autu nepasujú a pôsobia ako päsť na oko. Takých áut jazdí po našich cestách veľa a ich majitelia občas vyvolávajú úsmev. Ale čo, nech si kúpia disky aké chcú, aj keď k autu nepasujú. Podstatné je, že sú majitelia spokojní.

Vo viacerých prípadoch sme presvedčení, že viac než s diskami by boli majitelia spokojní s autami, ktoré k diskom patria. Lenže v tomto prípade sme na autá poukazovať nechceli, preto v galérii nenájdete ani jedno.

Počas obkukovania kolies vystavených vozidiel sme ale prišli ešte na jednu zaujímavosť – niekedy na veku nezáleží a aj historické vozidlá vedeli výrobcovia obuť do krásnych „topánok...“

PS: Našli ste na výstavisku ešte krajšie disky? Pošlite nám ich na Facebook. Ak budú stáť za to, objavia sa v tomto výpočte! 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo