2017-10-05 04:00:00
Kia Stonic jazdy Berlín
Kia Stonic
Zdroj: Jozef Vydra

Poznáme cenu Kia Stonic, v Nitre sa predstavia aj Citroën a Peugeot

Citroën C3 Aircross, Kia Stinger a Stonic a Peugeot 5008 – to je iba výber z ponuky trojice značiek, ktoré majú v Nitre zastúpenie.

Citroën predstavuje na nitrianskom autosalóne v hale M1 kompletnú modelovú ponuku. V expozícii bude takmer 20 osobných a ľahkých úžitkových vozidiel. Dominantou je najnovší model značky - Citroën C3 Aircross. Len pred pár dňami sa predstavil na frankfurtskom autosalóne.

Je to kompaktné SUV s dĺžkou 4,15 metra. Poskytuje všetky výhody robustného SUV – vyššiu svetlú výšku, vysokú pozícia sedenia, ochranné prvky vpredu aj vzadu, veľké kolesá a rozšírenia blatníkov a prvky, ktoré výrazne pomáhajú pri jazde v ťažších podmienkach a na nespevnených povrchoch.

C3 Aircross ponúka široké možnosti personalizácie - až 85 kombinácií exteriéru s deviatimi farbami karosérie, s tromi farbami strechy pri dvojfarebných verziách, štyrmi balíkmi tzv. Pack Color, ale aj možnosť výberu z piatich výrazne odlišných verzií interiéru.

Zdroj: Citroen

Dominantnou črtou auta je veľký vnútorný priestor. Široké a pohodlné sedadlá a variabilita interiéru robia z auta najpriestrannejšie a najvariabilnejšie vozidlo v segmente kompaktných SUV. Delené zadné sedadlá umožňujú samostatné posúvanie o 15 centimetrov, vďaka tomu sa môže základný batožinový priestor zväčšiť zo 410 litrov až na 520 litrov. Vďaka preklopeniu operadla predného spolujazdca sa dajú v aute prepravovať predmety s dĺžkou až 2,4 metra.

Zdroj: Jozef Vydra

Svoje výrazné miesto si zaslúži aj Citroën C3 – výrazný, príťažlivý a veľmi  úspešný model, ktorý sa vyrába len na jedinom mieste na svete - práve u nás na Slovensku vo výrobnom závode koncernu PSA Groupe v Trnave. U slovenských motoristov si získava stále väčšiu obľubu. Od uvedenia vozidla na náš trh v októbri minulého roka sa pre novú príťažlivú „cé-trojku“ rozhodlo takmer 1600 nových majiteľov. Darí sa jej veľmi dobre aj medzinárodne. Potvrdzuje to viac ako 180 000 vozidiel predaných za 1 rok od jeho uvedenia. Nová C3-ka je vybavená aj úplne novou jedinečnou širokouhlou HD kamerou Citroën ConnectedCam s uhlom snímania 120 stupňov. Umiestnená je v hornej časti čelného skla. Umožňuje snímanie foto alebo video záberov a ich uloženie, alebo zdieľanie zaujímavých momentov z ciest na sociálnych sieťach.

CITROËN 2CV

Značka Citroën bude viditeľná aj v rámci sprievodného programu autosalónu. V sobotu, ktorá je už tradične dňom s najväčším počtom návštevníkov autosalónu, sa z centra mesta smerom k výstavisku Agrokomplex pohne pestrofarebná kolóna „kačíc“, ktorá vyvoláva úsmevy a šíri dobrú náladu v okolí. Štvorkolesové Citroëny 2CV, ktoré si túto prezývku získali vďaka kolísavej jazde, sú hrdým odkazom na bohatú históriu značky Citroën, veď už na budúci rok oslávia svoje 70. narodeniny.

Zdroj: Jozef Vydra

Spoločnosť Kia na nitrianskom autosalóne 2017 odhalí dve najhorúcejšie novinky spolu s dvomi plug-in modelmi a celým radom sériových modelov. Slovenskú premiéru má nový kompaktný crossover Kia Stonic. Značka ním chce dobyť najnovší a najrýchlejšie rastúci segment trhu. Nový Stonic je sebavedomý a príťažlivý crossover, ktorý ponúka doposiaľ najviac možností osobného prispôsobenia spomedzi všetkých vozidiel Kia. Ponúka až 20 dvojfarebných kombinácií s možnosťou výberu z piatich farieb strechy. Vozidlo má najväčšiu šírku interiéru vo výške pliec v tejto triede a štedrý priestor v oblasti nôh a hlavy.

Pohon zabezpečuje rad ľahkých zážihových a vznetových motorov v kombinácii s manuálnou prevodovkou. Riadenie a zavesenie vozidla je vyladené s ohľadom aj na slovenského vodiča a zaručuje aktívnu jazdu s vysokou stabilitou a dobrou manévrovateľnsťou.

Nový Stonic sa na Slovensku začne predávať už o týždeň 12. októbra a jeho cena štartuje od 14 190 €.

Zdroj: Kia

Verejné predstavenie modelu Kia Stinger s karosériou fastback

Po európskej premiére modelu Kia Stinger na medzinárodnom autosalóne v Ženeve sa predstaví teraz v Nitre aj slovenským zákazníkom. Športový sedan s karosériou fastback oživuje ducha vozidiel typu Grand Tourer. Je to typické vozidlo gran turismo. V interiéri má dostatok priestoru pre piatich cestujúcich a ich batožinu. Prináša stabilnú, pokojnú jazdu a skvelé manévrovacie schopnosti s výkonom prenášaným na zadné kolesá.

Na Slovensku budú pre Stinger na výber tri motory: 2,0-litrový preplňovaný zážihový motor (s výkonom 255 koní a maximálnym krútiacim momentom 353 Nm), 2,2-litrový preplňovaný vznetový motor (200 k, 440 Nm) a 3,3-litrový motor V6 s dvomi turbodúchadlami. Ten má výkon 370 koní a maximálny krútiaci moment 510 Nm, pričom dokáže zrýchliť z 0 na100 km/h už za 5,1 sekundy. To z neho robí najrýchlejšie akcelerujúce a najvýkonnejšie vozidlo, aké automobilka Kia kedy vyrobila. Model Kia Stinger bude dostupný s pohonom zadných alebo všetkých kolies. Na Slovensku sa začne predávať v októbri 2017.

Niro Plug-in Hybrid: nová hybridná verzia modelu Niro spája všestrannosť a atraktívny dizajn crossovera s maximálnou palivovou hospodárnosťou plug-in hybridného pohonu. Niro ako prvý automobil na trhu bude ťažiť z dvoch významných trendov: stúpajúceho predaja plug-in hybridných modelov (predpokladá sa, že do konca roka 2023 sa zvýši na viac ako 600 000 vozidiel ročne) a neutíchajúceho rastu trhu s kompaktnými crossovermi.

Zdroj: Ján Hargaš

Niro Plug-in Hybrid prináša spojenie úsporného 1,6-litrového zážihového motora s priamym vstrekovaním GDI a lítiovo-iónového polymérového akumulátora s vysokou kapacitou 8,9 kWh. Tento najnovší prírastok do rodiny hybridných crossoverov Kia produkuje podstatne menej emisií ako klasický hybridný model Niro a jazdný dosah v čisto elektrickom režime s nulovými emisiami viac ako 55 kilometrov.

Zdroj: Kia

Nová Optima Sportswagon Plug-in Hybrid je druhým vozidlom s pokročilým systémom hybridného pohonu, ktoré automobilka v Nitre predstavuje. V tomto aute sa spája všestrannosť typická pre klasickú Optimu Sportswagon a mimoriadne hospodárny pohonný systém predstavený v treťom štvrťroku 2016. Nový model je vyrobený špeciálne pre európsky trh a má 440 litrov (VDA) batožinového priestoru. Je to o 133 litrov viac ako sedan Optima Plug-in Hybrid. V čisto elektrickom režime je jazdný dosah viac ako 60 kilometrov. Vo výbave je informačno-zábavný systém s 8 palcovou dotykovou obrazovkou s podporou funkcií Android Auto™ a Apple CarPlay™. Okrem toho ponúka pripojené služby Kia od spoločnosti TomTomTM s aktuálnymi dopravnými informáciami naživo, upozornenia na rýchlostné radary a predpovede počasia. Model Optima Sportswagon Plug-in Hybrid disponuje aj bezdrôtovým nabíjaním inteligentných telefónov.

Značka Peugeot sa predstaví na ploche 400 m² s kompletnou ponukou osobných aj úžitkových modelov prostredníctvom svojho koncesionára  Auto Nitra, ktorý patrí do skupiny FRANCETECH s pobočkami v Košiciach aj v Bratislave. V Nitre sa predstavia aj tohtoročné novinky značky Peugeot:

Zdroj: Ján Hargaš

nový Peugeot 5008 - 7 miestne SUV  

nový Peugeot 3008 – má množstvo národných cien a titul Car Of The Year 2017

nový Peugeot 301

nový Peugeot 308 vo verzii SW

SUV zónu kompletizuje aj model Peugeot 2008, búra rekordy v predaji v Európe

slovenský model Peugeot 208 sa predstaví v najpredávanejšej verzii Style

9 - miestny Peugeot Traveller

modely Peugeot 508 a Peugeot Partner Tepee

Na vonkajšej ploche značka Peugeot predstavuje aj úžitkové automobily - 3 verzie modelov Boxer (valník, šasi, furgon).

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo