2017-10-03 14:45:00
SEAT ARONA 2017 BARCELONA
SEAT ARONA 2017 BARCELONA
Zdroj: Ján Hargaš

SEAT – 4x slovenská výstavná premiéra na autosalóne v Nitre

SEAT sa predstaví vo svojej plnej sile v pavilóne F nitrianskeho výstaviska.

Nájdete v ňom expozíciu SEAT v zastúpení autorizovaných predajcov Araver Nitra a Autoprofit Galanta s podporou importéra Porsche Slovakia.

Absolútnou slovenskou premiérou bude nový crossover SEAT Arona, skonštruovaný na báze najvyspelejšej modulárnej stavebnice komponentov MQB A0. Zaujme španielsky dizajn, nemecké technológie a možnosti individualizácie. Medzi hlavné prednosti patrí vyšší posed, najviac miesta v interiéri aj pre pasažierov na zadných sedadlách a obrovský kufor vo svojej triede s prakticky využiteľným priestorom o veľkosti až 400 litrov vrátane rezervy. To všetko pri zachovaní kompaktných vonkajších mestských rozmerov s dĺžkou len 4138mm. V teréne zdoláva prekážky vďaka svetlej výške 19 cm.

SEAT Arona je dostupný v štyroch výbavách Reference, Style a dvoch rovnocenných výbavách - v elegantnej XCELLENCE a športovo zameranej FR. Arona bude dostupná s motormi známymi z modelu. Pre priaznivcov individializácie je možnosť personalizovať si auto štýlovými doplnkami a dvojfarebným lakovaním (pre XC a FR v sérii). SEAT Arona je naplnený technológiou a kvalitou spracovania vyššej triedy, preto ho SEAT hrdo radí v ponuke značky na miesto mladšieho brata SEAT Ateca.

Ďalšou výstavnou novinkou bude SEAT Ateca v športovej verzií FR, ktorá má v sérií SEAT Drive profile s progresívnym riadením, v ktorom možno nastaviť odozvu auta (výkon, tlmiče, posilňovač riadenia, asistenčné systémy, klimatizáciu, …), Full LED svetlomety, alcantarový interiér, karosériu lakovanú v jednej farbe vrátane nárazníkov a plastových lemov blatníkov a ešte ďalšie prvky. Ateca FR je dostupná s pohonom všetkých kolies 4Drive s najnovším a najvýkonnejším benzínovým dvojlitrom v ponuke 2.0 TSI DSG.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Jozef Vydra

Na autosalóne v stánku SEAT bude aj šelma v rodinnom balení. Medzi vystavovanými modelmi je nenápadne sa tváriace rodinné kombi SEAT Leon ST s decentným označením Cupra 300. Výkon sa prenášajú na vozovku pomocou pohonu všetkých kolies 4Drive s aktívnou uzávierkou diferenciálu a adaptívneho podvozku DCC (ktorý pri CUPRE znížili o 25 mm) v spojení automatickou prevodkou DSG. SEAT Leon CUPRA je možné objednať s predným pohonom s manuálnou, alebo automatickou prevodkou DSG, alebo vo verzii 4Drive v spojení s DSG. Pri Leone CUPRA už nemusíte robiť kompromisy medzi praktickým a športovým zameraním auta.

Nový SEAT Ibiza sa predáva na Slovensku už od mája tohto roku. Nádherný španielsky design, prémiové nemecké spracovanie, radosť z jazdy a najväčší batožinový priestor v triede 355 litrov vrátane rezervy - absolútna špička vo svojej kategórií, to je prvé vozidlo koncernu na platforme MQB A0. Rovnako ako vozidlá vyššej kategórie, už v základnej výbave má systém radarového monitorovania priestoru pred vozidlom Front Assist vrátane systému mestského núdzového brzdenia City emergency s rozpoznávaním chodcov, elektrické okná vpredu, asistent rozjazdu do kopca, dvojité dno batožinového priestoru a ešte viac.

V expozícií SEAT nebudú chýbať ani ostatní zástupcovia značky, najmä obľúbený SEAT Leon, ktorý je aj v dobrodružnej verzií X-PERIENCE, SEAT Toledo a dlhoročne najpredávanejšie auto vo svojej kategórií na Slovensku SEAT Alhambra.

Jozef Vydra
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo