2017-10-03 10:25:00
Škoda Karoq prezentácia
Škoda Karoq prezentácia
Zdroj: Jozef Vydra

Škoda Karoq a Octavia RS 245 - slovenská premiéra na autosalóne v Nitre

Expozíciu Škoda s deviatimi atraktívnymi modelmi nájdu fanúšikovia značky na výstavisku Agrokomplex Nitra v pavilóne F.

Značku budú na autosalóne v Nitre prezentovať autorizovaní partneri Škoda: spoločnosť Autoprofit z Galanty, Porsche Nitra, Moto Jas Nitra a Bayern Center Hlohovec. Okrem horúcej novinky z medzinárodného autosalónu vo Frankfurte, ktorou je SUV Karoq, bude mať výstavnú premiéru na Slovensku aj športovo ladená Škoda 0ctavia RS 245 s výkonom až 180 kW (245 k).

Nové kompaktné SUV Škoda Karoq je ďalšou fázou úspešnej ofenzívy automobilky. Model, ktorý Škoda premiérovo predstaví na Slovensku len necelý mesiac od svetovej výstavnej premiéry vo Frankfurte, zaujme už na prvý pohľad. Kompaktné SUV má veľký vnútorný priestor, ako aj mnoho prvkov výbavy a príslušenstva: napríklad prepracované asistenčné systémy, full LED svetlomety, či prvýkrát aj digitálny prístrojový panel.

Najhorúcejšiu novinku českej automobilky si môžu prví zákazníci objednávať v predpredaji už aj na Slovensku u všetkých autorizovaných predajcov značky. Aktuálne sú k dispozícii štyri motorizácie s výkonom od 85 kW (115 k) do 110 kW (150 k) v dvoch vyšších stupňoch výbavy Ambition a Style s cenou od 19 770 eur.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Jozef Vydra

Vo výstavnej premiére na Slovenku je prvýkrát aj Škoda Octavia RS 245. Model vzbudí športové emócie, predstavuje totiž najsilnejšiu verziu sériového modelu Škoda Octavia všetkých čias. Je vybavená silným štvorvalcovým benzínovým motorom 2,0 TSI, s výkonom zvýšeným na 180 kW (245 k), jej maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Je určená športovo a zároveň rodinne zameraným motoristom. Dostupná je v dvoch karosárskych verziách ako športový liftback a praktické kombi.

Zdroj: Škoda auto

S dvoma výstavnými premiérami ŠKODA na nitrianskom autosalóne predstaví spolu deväť atraktívnych modelov vrátane prvého veľkého SUV značky Škoda Kodiaq v outdoorovej verzii Scout, či športovo nabrúsenej vlajkovej lode Škoda Superb Sportline. Nebudú chýbať ani modernizované modely Citigo a Rapid Spaceback či Fabia s novým trojvalcovým motorom 1,0 TSI. Súčasťou stánku bude aj expozícia, kde záujemcovia nájdu produkty Škoda Originálne príslušenstvo.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda Auto Slovensko

Komentáre k článku


Stream naživo