2020-06-07 06:00:00
Zdemoloval bar
Zdemoloval bar
Zdroj: KR PZ Košice

Zmotalo ho pod auto, druhého rovno do baru

7. júna – Pred týždňom v nedeľu 31.5. vošiel do dráhy auta jeden z dvojice chodcov.

      Na tento pohyb už vodička nedokázala zareagovať a došlo k zrážke. Ako sa to všetko udialo a kto je za to zodpovedný? Nuž, skúste uvažovať:  V nedeľu 15 minút po polnoci kráčali dvaja 34-roční muži z obcí v okrese Košice okolie po pravej strane cesty od obce Čaňa na obec Gyňov, pričom za zníženej viditeľnosti nemali na sebe žiadne reflexné prvky a ani reflexný odev.

      V tom čase sa k nim v rovnakom smere blížilo motorové vozidlo FIAT, ktoré viedla 23-ročná vodička. Aj napriek zníženej viditeľnosti chcela mužov obísť, no jeden z dvojice náhle zmenil smer chôdze a vošiel do jazdnej dráhy vozidla, ktorého zachytila prednou pravou stranou.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Po strete chodec spadol na prednú kapotu a čelné sklo, následne ho odhodilo vpravo, kde zasiahol svojho kamaráta. Obaja chodci utrpeli ľahké zranenia, pričom no dychovou skúškou u nich bola nameraná hodnota 1,44 mg/L (3 promile) a 1,48 mg/l (3,08 promile). U vodičky prítomnosť alkoholu v dychu zistená nebola.

      Poučenie je jednoduché: chodci nezabúdajte, že aj VY ste účastníkmi cestnej premávky. Správajte sa zodpovedne!!! Ak sa stane vašim spoločníkom alkohol, môžete dopadnúť aj horšie...

Iný príbeh sa odohral o pár dní - so spoločným menovateľom

      V piatok 5.6. krátko pred polnocou viedol 21-ročný vodič z okresu Košice okolie motorové vozidlo Mazda po Hlinkovej ulici v Košiciach, kde ho zastavovala policajná hliadka. Vodič na výzvy smerujúce k zastaveniu vozidla nereagoval, naopak s vozidlom začal zrýchľovať.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Na jednej z ulíc nezvládol riadenie a narazil do objektu baru. Z vozidla vyskočil a dal sa na útek, no už po pár metroch skončil v rukách mužov zákona. Dychová skúška vniesla viac svetla do jeho konania. Muž nafúkal 0,60 mg/l, čo je v prepočte 1,25 promile. Za svoju „akčnú noc“ už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Zdroj: KR PZ Košice

      V obidvoch prípadoch to bolo so šťastným koncom, aj keď s následkami. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie. No aj celkom bez problémov, keby spolupáchateľom nebola „ohnivá voda“, ktorá dodáva falošný pocit nesmrteľnosti...


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo