2020-06-02 06:00:00
Opilec zo Sniny taxikárom
Opilec zo Sniny taxikárom
Zdroj: KR PZ Prešov

Podnapitý senior odmietal vystúpiť z taxíka, sám s ním potom havaroval

2. júna – Nechal sa odviezť taxíkom, potom chcel taxikárčiť sám. To nevymyslíš, to je fakt príbeh zo života...

      Trest odňatia slobody až na päť rokov hrozí 65-ročnému mužovi zo Sniny, ktorý v noci zo soboty (30. 5.) na nedeľu (31. 5.) v podnapitom stave havaroval taxíkom, v ktorom sa krátko pred skutkom viezol ako pasažier.

      Po príjazde na miesto, ktoré udal, mu taxikár krátko po polnoci pomáhal vystúpiť. Zákazník ho napadol, udrel päsťou do tváre, presadol si na miesto vodiča a s vozidlom odišiel preč. Sninčanovi sa autom podarilo prejsť len pár metrov, potom narazil do stojaceho osobného vozidla. Škodu, ktorú obvinený pri nehode spáchal, vyčíslili na 8000 eur.

Zdroj: KR PZ Prešov

      Polícia voči nemu vzniesla obvinenie z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dychová skúška u obvineného preukázala 1,2 promile. Policajti muža obmedzili na osobnej slobode, umiestnili ho do cely policajného zaistenia a v prípade začali trestné stíhanie.

      Myslíte si, že bol sám, ktorý si podgurážený alkoholom sadol za volant? Ale kdeže, v Prešovskom kraji toho mali v uplynulom týždni viac ako dosť. Tu je iba 6 prípadov opitých vodičov (bolo ich však viac), ktoré policajti zaznamenali na cestách Prešovského kraja za posledných pár dní. Nechýbajú ani ženy, či neplnoletý vodič. Každý jeden z prípadov je na zamyslenie.

      55 ročná vodička z Prešova v dopoludňajších hodinách jazdila po Mukačevskej ulici, kde narazila do odstaveného vozidla. Na mieste dopravnej nehody nezotrvala. Policajti ju v krátkom čase vypátrali podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol 2,8 promile.

      Aj v druhom prípade je ,,hlavnou hrdinkou“ žena vo veku 47 rokov z Prešova. Na Bardejovskej ulici v Prešove ju zastavila policajná hliadka, pretože počas odbočovania nedala znamenie o zmene smeru jazdy. Dychová skúška preukázala hodnotu 1,79 promile (pri opakovanej 1,83 promile).

      Ďalším vodičom pod vplyvom alkoholu bol 54 ročný muž. S vozidlom na priamom úseku zišiel z cesty a narazil do telekomunikačného stĺpa. Výsledok dychovej skúšky: 3,08 promile (opakovaná skúška bola s výsledkom 3,25 promile).

      Aj popradskí policajti zaznamenali podobné prípady. 35 ročná vodička nedodržala vzdialenosť od vozidla idúceho pred ňou a narazila doň. Ani ona nezostala na mieste nehody, zakrátko ju však vypátrali. Jej dychová skúška dosiahla hodnotu takmer 3,2 promile.

      Ďalším opitým vodičom v Poprade bol len 16 ročný mladík. Ten dve hodiny po polnoci viedol moped bez čísla v obci Domaňovce. Navyše nemal na hlave prilbu. Policajná hliadka ho zastavila. Výsledok jeho dychovej skúšky: 1,2 promile. V tomto prípade vzhľadom na závažnosť skutku a vek páchateľa nebol zadržaný a je stíhaný na slobode.

      30 ročného muža zastavila v nočných hodinách policajná hliadky. Šoféroval totiž auto bez zapnutých stretávacích svetiel. Aj on bol podrobený dychovej skúške, výsledok 2,5 promile.

Vodičov (až na jeden prípad) obmedzili na osobnej slobode, zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bolo voči nim vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo