2020-05-30 01:00:00
Blinkee skúter
Blinkee skúter
Zdroj: wikimedia commons Dorieo

Bratislave po kolobežkách pribudli aj zdieľané elektrické skútre

Firmy Blinkee.city SK a SPP spustili tento týždeň službu zdieľania elektrických skútrov.

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) spustil v spolupráci s firmou Blinkee.city SK zdieľanie elektrických skútrov. K dispozícii je v Bratislave zatiaľ 61 vozidiel, SPP plánuje ich počet rozšíriť na 100. Podnik je otvorený expanzii tejto služby aj do ďalších miest Slovenska, informoval vo štvrtok hovorca SPP Ondrej Šebesta.

"Rozšírením možností zdieľaných služieb v oblasti ekologickej dopravy spoločnosť plynule nadväzuje na svoje zelené projekty, spojené s energetickou efektívnosťou, ochranou životného prostredia a znižovaním uhlíkovej stopy," uviedol Šebesta.

Podmienkou na využívanie elektrických skútrov je registrácia v mobilnej aplikácii a vodičský preukaz na malé motocykle. Apku získate ako v AppStore, tak v Google Play.

Mladiství vo veku od 15 – 18 rokov sú zároveň povinní pri registrácii doložiť písomný súhlas zákonného zástupcu.
Cena štandardnej jazdy je 0,19 eura za minútu, služba rovnako počíta s možnosťou pauzy, počas ktorej skúter ostáva rezervovaný pre jeho aktuálneho užívateľa. V čase pauzy nájomca platí 0,09 eura za minútu. Jazda je povolená po celej Bratislave až po jej administratívne hranice a každý elektrický skúter je vybavený lokalizačným zariadením. Mimo definovanú zónu pohybu nájomca nemôže ukončiť prenájom a sú mu ďalej účtované poplatky. Štandardnou výbavou elektrického skútra je prilba a jednorazová hygienická sieťka na vlasy.

Každý, na mieru vyrábaný skúter, má výkon 3,1 kW a dosahuje max. rýchlosť 45 km/h.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, wiki, SPP

Komentáre k článku


Stream naživo