2020-05-26 01:05:00
Protestujúce fitnescentrá
Protestujúce fitnescentrá
Zdroj: TASR

Blokáda D1 sa zmenila na pomalú jazdu. Fitnescentrá otvoria

Z blokády bol nakoniec miernejší protest. Premiér oznámil otvorenie športovísk od 3. júna.

Organizátori protestu proti platnému rozhodnutiu hlavného hygienika o zatvorení fitnescentier sa rozhodli protestovať miesto blokády diaľnice D1 formou pomalej jazdy. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Trnavskí a bratislavskí policajti boli od rána na diaľnici D1, kde organizátori ohlásili začiatok protestu. "Avizovaný protest začal približne o 7.00 h. Na odpočívadle Zeleneč sa zhromaždilo približne 60 až 70 ľudí a pripravených na blokádu bolo asi 50 áut," uviedla Linkešová.

Organizátori po dohode s vedením polície nakoniec zmenili svoj pôvodný plán. "Svoj postoj k zatvoreným prevádzkam demonštrovali iba spomalenou jazdou po diaľnici. Počas ich jazdy bola doprava spomalená, ale stále prejazdná aj pre ostatných vodičov," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Premiér: Všetky vonkajšie a vnútorné športoviská budú otvorené od 3. júna


Všetky vonkajšie i vnútorné športoviská budú otvorené od budúcej stredy, teda od 3. júna. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽaNO) po pondelkovom stretnutí konzília odborníkov. Podmienkou budú dvojmetrové rozstupy alebo 15 štvorcových metrov na zákazníka. Cvičiť sa bude môcť bez rúšok. Využívať bude možné aj šatne či sprchy. Povinná bude dezinfekcia. Fitnescentrá budú musieť zároveň viesť evidenciu cvičiteľov a sprístupniť ju regionálnym úradom verejného zdravotníctva, aby vedeli v prípade nákazy kontaktovať všetkých, ktorí sa mohli infikovať. Opatrenia by sa mali týkať aj plavární.

"Ak pôvodne bolo zamýšľané otvoriť 'fitká', ale s výraznými obmedzeniami, tak teraz to bude aj so šatňami a sprchami, čo pôvodne nemalo byť. A, samozrejme, aby sa dezinfikovali všetky zariadenia po každom cvičiteľovi. Chceme teda z tohto miesta oznámiť nielen 'fitkám', ale všetkým vnútorným športoviskám, že od budúcej stredy budú môcť de facto úplne slobodne prevádzkovať tieto svoje aktivity s týmito konkrétnymi obmedzeniami," povedal premiér.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo