2020-04-10 02:00:00
SČK podvodná dodáva
SČK podvodná dodáva
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Chcete sa otestovať na COVID-19? Pozor na podvodné vozidlo

10. apríla – Podvodníci s dodávkou mali vyzývať na testovanie COVID-19 za 50 eur

      Súčasnú epidémiu sa snažia bohužiaľ zneužiť aj rôzni podvodníci, ich záujem nie je pomôcť vám, ale sebe – chcú získať vaše peniaze. Platí to nielen v prípade podvodných e-mailov, či rôznych pochybných ponúk na ochranné pomôcky. Čo by ste mali urobiť, aby ste nenaleteli podvodníkom? V prvom rade používať vlastný rozum a nespoliehať sa na lákavé ponuky. Práve tie môžu byť dosť výrazným lákadlom.

      Obyvatelia Slovenska, najmä na dedinách, by mali byť v časoch pandémie nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, nanajvýš opatrní. V niektorých obciach Banskobystrického samosprávneho kraja sa v stredu mala objaviť biela dodávka s označením Slovenského Červeného kríža (SČK), ktorá vraj vykonáva testovanie na COVID-19 za 50 eur.

Zdroj: Slovenský Červený kríž

      Banskobystrický primátor Ján Nosko to označil za „hyenizmus, nad ktorým zastáva rozum“ a stotožnila sa s ním aj riaditeľka územného spolku SČK Banská Bystrica Zuzana Stanová.

      Ako Stanová povedala, zachytila tieto informácie. Hoci ich pravdivosť zostáva otázna. V každom prípade sa SČK dištancuje od podobných praktík. Ak by špekulanti a podvodníci zneužili značku SČK, nebolo by to však po prvý raz.

Zdroj: TASR - Ján Krošlák

      Stanová zdôraznila, že od konca marca prevádzka mobilnej odberovej jednotky SČK funguje iba pred oddelením infektológie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, navyše bezplatne v spolupráci s banskobystrickým regionálnym úradom verejného zdravotníctva a mestom.
      Tak Stanová, ako i Nosko odporúčajú občanom v podobných prípadoch kontaktovať políciu, pretože ide o podvod.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo