2020-04-07 02:40:00
Nehoda Cífer - Kaplná
Nehoda Cífer - Kaplná
Zdroj: KR PZ Trnava

Prvý apríl aj nasledujúci deň boli zbytočne tragické

7. apríla – Nehody sa pritom odohrali v noci, alebo v podvečer.

      Dopravná nehoda pri obci Cífer smerom na Kaplnú si v neskorých nočných hodinách v stredu (1. 4.) vyžiadala jeden ľudský život.

      21 ročný vodič z okresu Malacky viezol v osobnom aute ďalších štyroch spolujazdcov. Pri jazde mladý vodič pravdepodobne nezvládol rýchlosť a riadenie auta. Skončil mimo cesty, kde narazil do stromu.

Zdroj: KR PZ Trnava

Náraz neprežil ročný vodič, dve osoby utrpeli ťažké zranenia a dvaja sa zranili ľahko. Zranení, ktorí pochádzajú z okresov Trnava, Bratislava a Hlohovec, boli prevezení do nemocnice. Okolnosti tragickej nehody vyšetruje polícia ako usmrtenie.

Zdroj: KR PZ Trnava

      Polícia upozorňuje najmä mladých ľudí, aby na cestách zbytočne neriskovali a pokiaľ to nie je pre nich nevyhnutné, aby nesadali za volant a zostali radšej doma. Treba si uvedomiť, že pri vážnych dopravných nehodách nejde o život len zúčastneným osobám, ale aj všetkým záchranným zložkám a policajtom, ktorí zasahujú na mieste.

Tragicky sa skončila nočná jazda 2 mladých ľudí na rovnom úseku cesty

      K tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišla o život 27-ročná žena, došlo v stredu 1. apríla krátko po polnoci na rovnom úseku cesty medzi obcami Čičarovce a Veľké Kapušany v okrese Michalovce. Pár minút po polnoci prešiel vodič s osobným motorovým vozidlom zn. Mitsubishi Outlander do protismeru, plynule prešiel na trávnatý porast a narazil do priekopy, z ktorej auto odhodilo ďalej vedľa cesty.

      Spolujazdkyňa utrpela pri dopravnej nehode zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a svoj boj o život na následky týchto zranení na mieste prehrala. 25-ročný vodič podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia. Môže si však spytovať svedomie, či to stálo za to, sadnúť si za volant s 0,66 mg/l alkoholu v dychu (1,38 promile) a takto tragicky ukončiť svoju jazdu. Na zistenie prítomnosti iných omamných látok mu bol odobratý biologický materiál.

      V súvislosti s touto dopravnou nehodou polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti a miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Nehoda auta a dodávky v Banskej Belej si vyžiadala jeden ľudský život

      Hasiči aj policajti zasahovali pri dopravnej nehode, ktorá sa stala 2.4. v katastri obce Banská Belá v okrese Banská Štiavnica. Štátna cesta č. I/51 bola uzavretá v oboch smeroch. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a dodala: „Pri nehode sa zrazilo osobné auto s dodávkou, vodič z osobného auta na mieste svojim zraneniam podľahol.“


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo