2020-04-06 01:59:00

Pandémia blbosti – ľudia pijú, jazdia, havarujú, ublížia nevinným

6. apríla – Vodič skončil s autom na streche, mal viac ako dve promile, ďalší „zostrelil“ iné auto.

      Trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky začala košická polícia voči vodičovi, ktorý v sobotu (28.3.) v skorých ranných hodinách havaroval v Košiciach v blízkosti križovatky s Golianovou ulicou. Ako potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, so svojím vozidlom skončil na streche.

      „Krátko pred 3:45 h vodič osobného motorového vozidla pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky dostal po prejazde pravotočivej zákruty s vozidlom šmyk a s autom zišiel z cesty, kde narazil do železného stĺpika,“ opísala priebeh nehody.

      Vozidlo sa následkom nárazu prevrátilo na strechu. K zraneniam pri nehode nedošlo. Policajti pri dychovej skúške namerali vodičovi 2,06 promile. Umiestnili ho do cely policajného zaistenia.

Nebol to prvý apríl – vypil si a sadol si za volant BMW

      Vodič BMW spôsobil nehodu s vážnymi následkami, keď viedol vozidlo od Popradu na Hozelec.  Pri prejazde ľavotočivou zákrutou prešiel do protismeru, kde narazil do protiidúceho vozidla Š Felícia. Vodič Felície utrpel pri nehode ťažké zranenia.

      U vodiča BMW bola zistená pozitívna dychová skúška, nafúkal 1,54 promile. V minulosti ho pritom za alkohol za volantom odsúdili! Dostal trest za prečin ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky. Trest absolvoval, no nepoučil sa a opäť sadol za volant s alkoholom v krvi. Je to bezhraničná nezodpovednosť!

      Vodiča vzali po nehode do väzby a bolo voči nemu vznesené obvinenie za prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo