2020-02-20 03:10:00
Taxikár narazil a nafúkal
Taxikár narazil a nafúkal
Zdroj: KR PZ Trenčín

Jazdiť taxíkom, alebo MHD – taxikár bol pod vplyvom alkoholu

20. februára – Rýchlejšie a pohodlnejšie, alebo bezpečnejšie? Nie je to jednoznačné.

      Neviem, prečo mi prišla na um pesnička s textom Milana Lasicu: V našej obci všetci pijú, iba Ďuro nie... Nuž zdá sa, že sa už pridal. Vy ste na tom ako? Dali by ste si tiež pohárik-dva a išli do práce? Sú aj takí. Ale že to bude taxikár... Ktovie, možno sa bál, tak sa „posmelil“.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

      Trenčianski dopravní policajti na Námestí sv. Anny v Trenčíne dokumentovali dopravnú nehodu medzi osobným vozidlom Dacia a Audi. Našťastie sa nikomu nič nestalo, odniesli si to „len plechy“ a celá vec mohla byť vybavená ako škodová udalosť. Keďže vinník dopravnej nehody, 25-ročný vodič taxi služby nafúkal, o škodovej udalosti nemôže byť ani reči.

      Mladý vodič nedobrzdil a narazil do pred ním idúceho vozidla Audi. Oboch vodičov policajti podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. U vodiča taxi služby bola pozitívna. Vodič nafúkal 0,20 mg/l, čo predstavuje 0,42 promile alkoholu. Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená asi na 8000 €.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Vodičovi v správnom konaní hrozí pokuta do 800 € a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá až do 3 rokov. Okrem toho nemalé financie bude stáť aj povinné vyšetrenie u psychológa. Mladý vodič očividne svojou nezodpovednosťou prišiel nielen o peniaze, ale na niekoľko dlhých mesiacov aj o prácu.

Lepšie jazdiť MHD, to bude bezpečnejšie

      Možno si to myslíte, ale kdeže, ani tam to nemusí byť o nič lepšie. Vodič MHD vo Zvolene nafúkal v službe! Podnapitý šofér viezol cestujúcich na prímestskej trase Môťová - Králová.

      Policajná hliadka vo Zvolene pristihla v piatok (14. 2.) 58-ročného vodiča z povolania, ktorý v šoféroval autobus mestskej hromadnej dopravy (MHD) pod vplyvom alkoholu. „Pri dychovej skúške mu namerali 0.72 mg/l, čo je v prepočte takmer 1,5 promile,“ spresnili policajti na sociálnej sieti.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo