2020-02-18 02:10:00
Vodič sanitky mal vyše
Vodič sanitky mal vyše 2 promile
Zdroj: KR PZ Žilina

Policajti strieľali na unikajúcu sanitku, vodič nechcel zastaviť

18. februára – Medzi Sučanmi a Martinom sa strieľalo a naháňalo ako v akčnom filme.

      Policajti v Žilinskom kraji riešili ďalšiu adrenalínovú situáciu. O zábavu sa postaral vodič vozidla rýchlej zdravotne pomoci. Nerešpektoval pokyny policajtov, keď ho zastavovali. Snažil sa uniknúť. Nebol bez viny.

      Policajti na facebookovej stránke Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline uviedli podrobnejšie informácie: Policajná hliadka prenasledovala po ceste I/18 od obce Sučany smerom na Martin motorové vozidlo, pričom vodič vozidla označeného ako Ambulancia nerešpektoval signály polície a pokračoval ďalej v jazde.

Zdroj: KR PZ Žilina
Zdroj: KR PZ Žilina

     Policajti na zastavenie vozidla museli použiť varovné výstrely ako aj výstrely na vozidlo, po ktorých vozidlo zastavilo.

      Ukázalo sa, prečo mal tak naponáhlo a prečo si „nevšimol“, keď ho chceli policajti zastaviť a skontrolovať. Absolvoval dychovú skúšku, pri ktorej mu zistili v krvi 0,99 mg alkoholu/liter. To je v prepočte 2,06 promile alkoholu!

      Už sa nemusí nikam ponáhľať, vznesú voči nemu obvinenie a trest bude zrejme pomerne prísny. V Žilinskom kraji si policajti posvietia často na alkohol za volantom a kým budú vodiči s týmto spolujazdcom, tým viac budú policajti vykonávať kontroly.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Žilina

Komentáre k článku


Stream naživo