2020-01-28 02:00:00
Nehoda Klenovec
Nehoda Klenovec
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

Jeden havaroval na motorke, druhý autom – obaja „naliati“

28. januára – Stalo sa v jeden deň, v jednom okrese, s rovnakým „spolujazdcom“.

      Polícia už obvinila dvoch vodičov, ktorí v okrese Rimavská Sobota počas nedele (26. 1.) spôsobili nehody s viac ako dvomi promile alkoholu v krvi. Informuje o nich Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti s tým, že obidve sú v štádiu vyšetrovania.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Prvá nehoda sa stala predpoludním v obci Klenovec a polícia po nej obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 29-ročného Milana, bytom Ratkovské Bystré. „Motocykel viedol bez evidenčných čísiel. V ľavotočivej zákrute neprispôsobil rýchlosť a narazil do zvodidla. Vymrštilo ho z motorky a spadol za zvodidlá, pričom utrpel ťažké zranenia,“ priblížili policajti.

      Ako doplnili, pri dokumentovaní nehody bola s motorkárom vykonaná dychová skúška, pri ktorej „nafúkal“ 2,04 promile alkoholu. „Akoby to nestačilo, nie je ani držiteľom vodičského oprávnenia,“ dodali policajti.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      V ten istý deň v podvečerných hodinách dopravná polícia v Rimavskej Sobote dokumentovala ďalšiu dopravnú nehodu. Podľa polície tam 30-ročný Róbert z Rimavskej Soboty na osobnom aute pri odbočovaní doľava nedal prednosť protiidúcemu osobnému autu a došlo k bočnej zrážke.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      „Tomuto vodičovi pri dychovej skúške namerali 2,23 promile alkoholu a už ho aj obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uvádza KR PZ s tým, že obaja vodiči sa pri nehode ľahko zranili a škody na autách sú odhadnuté na 7000 eur.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Banská Bystrica

Komentáre k článku


Stream naživo