2019-12-15 01:50:00
Vlak ZSSK Petržalka
Vlak ZSSK Petržalka
Zdroj: TASR

Zmeny v cestovných poriadkoch IDS BK sa dotknú autobusových i vlakových liniek

Zmeny sa dotknú spojov v Malackách, do Gabčíkova, či zo Záhorskej Vsi. Pribudnú i nové školské spoje.

Od polovice decembra sa obnovuje premávka linky 255D v Malackách. Zmena je súčasťou novelizovaných cestovných poriadkov v rámci Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK), ktoré vstúpia do platnosti od 15. decembra 2019.

"Tzv. Déčkovú linku malackej mestskej hromadnej dopravy budú môcť opäť cestujúci využiť napríklad na prepravu z alebo do práce, pretože jej cestovný poriadok je prispôsobený zmenám vo výrobných spoločnostiach v okrajovej časti okresného mesta," spresnil PR manažér Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Miroslav Staník.

K zmenám v novom grafikone patrí aj skrátenie liniek, ktoré doteraz premávali na trase Bratislava – Šamorín – Gabčíkovo, po novom budú končiť už v Šamoríne. "Na celej trase tak budú platiť cestovné lístky (jednorazové/predplatné) IDS BK," uviedol Staník. "Na trase Gabčíkovo - Šamorín - Bratislava odvezú cestujúcich autobusy dopravcu SAD Dunajská Streda," doplnil.

Upozornil taktiež, že sa pridávajú nové školské spoje, na trase Malé Leváre – Veľké Leváre – Malacky – Bratislava zavádza BID nový priamy spoj, ktorý bude premávať aj cez prázdniny. "Pribudnú takisto nové spoje v úseku Viničné – Pezinok v rannej špičke k vlakom REX," dodal Staník.

Úpravy cestovných poriadkov sa dotknú aj regionálnej železničnej dopravy. Namiesto zrušeného ranného vlaku Kúty – Bratislava bude premávať večerný vlak Bratislava – Kúty s odchodom o 21.16 h z bratislavskej hlavnej stanice. Počas víkendov pribudne ranný pár vlakov na linke Bratislava – Leopoldov s odchodom o 08.18 a 08.38 h.

BID už začiatkom týždňa prezentoval nahradenie vlakovej dopravy na úseku Záhorská-Ves-Vysoká pri Morave-Zohor autobusovou dopravou, o prepravu počas pracovných dní sa postará nová linka 225. "Bude mať 11 spojov v smere Zohor - Vysoká pri Morave - Záhorská Ves a 12 spojov v opačnom smere," spresnil Staník. "Autobusy budú zastavovať pri železničnej stanici Zohor, časy ich spojov budú nadväzovať na ranné odchody a popoludňajšie príchody vlakov, premávajúce medzi Zohorom a hlavným mestom," dodal.

Nové cestovné poriadky a úpravy sú dostupné aj na stránke www.idsbk.sk alebo v mobilnej aplikácii IDS BK.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo