2019-12-06 08:00:00
Nafúkal aj vodič autobusu
Nafúkal aj vodič autobusu
Zdroj: KR PZ Košice

Je to možné? Nafúkal aj vodič takmer plného autobusu

6. decembra – Jednoducho sme nepoučiteľní za volantom. Kontroly na alkohol to dokazujú.

      Tma, hmla a opitý vodič je tá najhoršia kombinácia, s akou sa môžete stretnúť na našich cestách. Pre nárast počtu usmrtených a ťažko zranených osôb pri dopravných nehodách v Košickom kraji vykonali policajti vo štvrtok (28.11.) ráno osobitnú kontrolu.

     Bola s celokrajskou pôsobnosťou a zameraná na kontrolu dodržiavania zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi pred, alebo počas vedenia vozidla.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Počas akcie kontrolovali vodičov všetkých druhov dopravných prostriedkov, pričom policajti odhalili 27 priestupkov. V štyroch prípadoch úradoval alkohol.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Čo je však zarážajúce, že v obci Jasov pri kontrole vodiča SAD, ktorý mal takmer plný autobus, bola jeho dychová skúška na požitie alkoholických nápojov pozitívna. Namerali mu hodnotu 0,24 mg/l, čo je v prepočte 0,50 promile. Názor si môžete urobiť sami, keď aj „profesionáli“ sa správajú rovnako, ak nie horšie, ako vodiči amatéri.

V Žilinskom kraji majú pravidelný „záťah“ na alkohol

      Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 48. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji celkom až 30 podgurážených vodičov.

Zdroj: KR PZ Žilina

      Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 11 nafúkali nad 1 promile, u 5 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a jeden z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietol podrobiť.

      Traja vodiči motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, pričom tentokrát policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku 10 cyklistom.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ

Komentáre k článku


Stream naživo