2019-11-22 03:00:00
Nehoda Košice Sečovská
Nehoda Košice Sečovská
Zdroj: KR PZ Košice

Banálna chyba: rýchlosť, potom nezvládnutá jazda a tragédia

22. novembra – V pondelok (18.11.) sa v popoludňajších hodinách stala v Košiciach nehoda.

Takých a podobných sa stanú desiatky. Na prvý pohľad iba pokrčené plechy a jedno auto na odpis. Nakoniec bolo všetko inak...

     51 ročný vodič z okresu Košice – okolie sa na cestnom prevýšení od Sečovskej ulice smerom na obec Zdoba dostal približne o 15:40 so svojim vozidlom Škoda Fabia do bočného šmyku, následne prešiel do protismeru. V tom čase tam išiel od obce Zdoba v smere na Košice 34 ročný vodič z Košíc na vozidle KIA Sorento. Došlo k zrážke.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      „Pri dopravnej nehode vodič Škody Fabia utrpel viacero ťažkých zranení, jeho spolujazdec sa zranil ľahko,“  informovala najprv krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Neskôr doplnila, že muž v utorok popoludní v nemocnici podľahol ťažkým zraneniam.

Zdroj: KR PZ Košice

      Požitie alkoholických nápojov u vodiča KIA Sorento zistené nebolo u vodiča Fabie bol vykonaný odber krvi na zistenie alkoholu. Podľa polície vodič za volantom Fabie pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povrchu vozovky. Presná príčina vzniku dopravnej nehody, miera zavinenia a bližšie okolnosti tejto nehody sú predmetom ďalšieho objasňovania.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Domáci, ktorí miesto poznajú, tvrdia, že veľkou mierou k tejto nehode mohol prispieť práve stav vozovky a jej smerovanie, kde cesta stúpa do zákruty. Toto tvrdenie už život vodičovi nenavráti, ale môže byť aj v tomto prípade výrazne pravdivé.

      Kedy sa správcovia našich ciest pozrú na tie najnebezpečnejšie úseky ciest a ich prebudovanie, aby ľudia zbytočne nestrácali životy?


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo