2019-11-18 02:55:00
Tragická nehoda Michalovce
Tragická nehoda Michalovce
Zdroj: KR PZ Košice

Dve nehody – dvaja mladí, dvaja mŕtvi

18. novembra – Obeťou piatkovej večernej nehody bol 30-ročný spolujazdec z Brezna.

      Pri tragickej dopravnej nehode osobného motorového vozidla medzi obcami Čierny Balog a Sihla, ku ktorej došlo v piatok (15.11.) vo večerných hodinách, zahynul 30-ročný spolujazdec z Brezna. Vodič vo veku 33 rokov utrpel zranenia, ktoré si vynútili jeho okamžitý prevoz do nemocnice a operačný zákrok. Informovala o tom v sobotu banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

      „Vodič idúci v smere z Čierneho Balogu na Sihlu z doposiaľ nezistených príčin prešiel v ľavotočivej zákrute mimo vozovku, kde čelne narazil do betónového zábradlia mosta ponad Vydrovský potok. Bol nariadený odber biologického materiálu za účelom zistenia prítomnosti alkoholu a návykových látok v jeho organizme,“ uviedli policajti.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Ako ešte v piatok večer informoval Ivan Švantner z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici, na mieste zasahovalo deväť hasičov s tromi kusmi techniky. V spolupráci s posádkami Záchrannej zdravotnej služby poskytovali predlekársku prvú pomoc ako aj kardiopulmonálnu resuscitáciu.

Vodič auta po nehode v Michalovciach podľahol zraneniam

      K vážnej dopravnej nehode, na následky ktorej zomrel 35-ročný vodič, došlo v sobotu (16. 11.) krátko pred polnocou na Močarianskej ulici v Michalovciach. Vodič s vozidlom značky Škoda Fabia v ľavotočivej zákrute podľa polície pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

Zdroj: KR PZ Košice

      Auto narazilo do obrubníka, v dôsledku čoho sa niekoľkokrát pretočilo cez strechu, narazilo do stromu a potom dopadlo na zem. „Počas toho, ako vozidlo rotovalo, vodiča vymrštilo z vozidla a po dopade ostal zakliesnený pod vozidlom. Vodič bol bezprostredne po dopravnej nehode prevezený do nemocnice, avšak zranenia, ktoré utrpel, boli také vážne, že o 02:00 h svoj boj o život prehral,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Zdroj: KR PZ Košice

      Počas nariadenej pitvy sa bude skúmať, či nebohý vodič z okresu Michalovce požil pred jazdou alkoholické nápoje, prípadne iné návykové látky. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, presná príčina dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ Banská Bystrica

Komentáre k článku


Stream naživo