2019-11-10 06:50:00
Chodec Trenčianska Turná
Chodec Trenčianska Turná

Tma sa podpísala pod zranenie chodca a smrť 16 ročného chlapca

10. novembra – Tmavé oblečenie bez reflexných prvkov pravdepodobne môže za ďalšie nehody.

      Ťažké zranenia utrpel chodec zatiaľ neznámy chodec pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v stredu 6. novembra 2019 na ceste I/9 pri obci Trenčianska Turná v Trenčianskom okrese. Chodca zrazilo auto, s ťažkými zraneniami skončil v nemocnici.  

      Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru na sociálnej sieti, k dopravnej nehode malo dôjsť tak, že vodič automobilu značky Fiat, jazdiaci v smere od Drietomy, zachytil prednou časťou automobilu chodca bez reflexných prvkov kráčajúceho po ceste.

      Zraneného muža previezli do nemocnice. Polícia teraz pátra po jeho totožnosti. Ak by ste niečo o ňom vedeli, môžete akékoľvek informácie poskytnúť na linke 158. Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Na obchvate Bardejova prišiel po zrážke s autom o život 16-ročný chodec

      Šestnásťročný chodec prišiel o život pri piatkovej (8. 11.) zrážke s autom na obchvate Bardejova. Zraneniam na mieste podľahol.

Zdroj: KR PZ Prešov
Zdroj: KR PZ Prešov

      Ako uviedol vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Igor Pavlík: „K tragickej nehode došlo vo večerných hodinách, približne po 20.00 h. Osobné motorové vozidlo viedol 29-ročný vodič.“ Príčiny nehody, ako aj miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom vyšetrovania.

Hoci sú obe nehody v štádiu vyšetrovania, veľkú mieru na ich vzniku vysoko pravdepodobne mohli mať v obidvoch prípadoch chýbajúce reflexné prvky na oblečení. Najmä pri tmavých farbách chodca vidno na poslednú chvíľu a možnosť tragédie je tak bližšie, ako by kto predpokladal.

Chodci dbajte na svoju bezpečnosť a používajte reflexné prvky. Rozdiel v tom, či ich máte, alebo nie, môže byť doslova otázkou života.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo