2019-10-22 06:45:00
Ferrari na R1
Ferrari na R1
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

Vodič si pomýlil R1 s pretekárskou dráhou, rozmlátil svoje Ferrari

22. októbra – Vyzerá to tak, že si niektorí vodiči myslia, že sú nesmrteľní a môžu viac, ako zvládnu.

Pritom stačí jedna nehoda a škoda je hneď vyše 151 000 eur. Nebezpečná a rýchla jazda 31-ročného vodiča sa skončila vo štvrtok (17.10.) nárazom do zvodidiel na rýchlostnej ceste R1 medzi Žiarom nad Hronom a Žarnovicou.

31-ročný Marián z Lučenca viedol Ferrari po rýchlostnej ceste pričom neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a narazil s vozidlom do zvodidiel.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

„Vodič je povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať“. V tomto prípade to tak zrejme nebolo.

Dopravná nehoda bola na mieste vyriešená blokovou pokutou, ktorú vodič zaplatil. V prípade, že by došlo k dopravnej nehode z dôvodu technickej poruchy vozidla, nehoda by bola naďalej v štádiu objasňovania.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

Polícia pripomína smutný jarný deň, kedy v tomto úseku došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišla o život mladá žena. Napriek všetkým upozorneniam sa aj tak vodiči naďalej na cestách správajú nedisciplinovane, preceňujú svoje schopnosti, čím ohrozujú nielen seba, ale aj posádky ostatných vozidiel.

Našťastie vodiči, ktorí včera v tom čase úsekom prechádzali, v tomto prípade zareagovali rýchlo a nedošlo k žiadnym zraneniam či ďalším nehodám.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Banská Bystrica

Komentáre k článku


Stream naživo