2019-10-21 04:00:00
Bánovce Nad Bebravou -
Bánovce Nad Bebravou - zrazil ľudí na chodníku
Zdroj: KR PZ Trenčín

17 ročný vodič sa ponáhľal - ťažko zranil dve 14 ročné dievčatá

21. októbra – V Bánovciach nad Bebravou došlo v piatok (18.10.) večer k vážnej dopravnej nehode.

Policajti Obvodného oddelenia z Bánoviec nad Bebravou si všimli vozidlo Peugeot- Jeho vodič jazdil po meste rýchlo, bezohľadne a spáchal niekoľko dopravných priestupkov. Preto sa ho rozhodli predpísaným spôsobom zastaviť a skontrolovať.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

Vodič Peugeotu svetelné i zvukové znamenia na zastavenie vozidla ignoroval, zvýšil rýchlosť a snažil sa pred policajtmi ujsť. Dostal však s vozidlom šmyk, narazil do zábradlia, ktoré prerazil a následne narazil do troch osôb, ktoré stáli na chodníku pri autobusovej stanici.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

Policajti po príchode k vozidlu zistili, že pod vozidlom ostala jedna osoba. Spolu s náhodnými okoloidúcimi okamžite auto prevrátili, a dievča pod ním vyslobodili a začali zraneným osobám poskytovať prvú pomoc.

Táto zbesilá jazda mestom skončila vážnymi zraneniami dvoch maloletých dievčat (14 roč.) a jedným ľahkým zranením 16-ročného chlapca. Vodič Peugeotu sa nezranil. Celková škoda bola vyčíslená na asi 600 €.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

17-ročný vodič Peugeotu 106, Martin z okresu Trenčína bol na mieste nehody podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Policajti zistili, že mladý vodič je síce držiteľom vodičského oprávnenia, ale vodičský preukaz mu doposiaľ nebol vydaný. Vzhľadom na to, že má 17 rokov, môže viesť motorové vozidlo iba za prítomnosti určenej osoby.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Vyšetrovateľ začal v predmetnej veci trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Na mieste dopravnej nehody bol aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo